1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer8 dagverse eieren, 200 g boter, 200 g wilde kampernoelies zoals eekhoorntjesbrood, 1 sjalot, enkele plukjes platte peterselie, een scheutje arachide olie, magere braadjus, peper en zout Bereidingswijze De kampernoelies kuisen en borstelensnijden en k... bekijk recept »
3 sjalotjes. 150 gr rundergehakt. 1 teentje knoflook. 2 paprika`sbijvoorbeeld1 rode en 1 groene. 2 aardappels. 1/2 eetlepel olie. 1/2 eetlepel paprikapoeder. 1 bouillontablet. 2 dl. gezeefde tomaten. Pel en snipper een sjalot. meng met het gehakt en ... bekijk recept »
200 gr champignons 1 el tomatenpuree 4 takjes dragon 25 cl kalfsfond 1 sjalotje 5 cl olijfolie 1 konijn 1 tl maizena peper en zout 5 cl rode Port 15 cl droge witte wijn Voorbereiding Snijd het konijn in stukken,maak de champignons schoon en snijd z... bekijk recept »
Dille boter 100 gramwitbier 2 dl ,citroen(en) 2visfumet 2 dlsjalot(ten) aardappel(en) 4olijfolie citroensap 1 soeplepel(s)honing 2 koffielepel(s) ,peterselie 4 takje(s) tarbot 4 stuk(ken) ,zout en versgemalen peper Kook de aardappelen in een grote ko... bekijk recept »
1 rijpe mango, 2 teentjes knoflook, 1 sjalot, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel citroensap 4 eetlepels geraspte kokos, 1 blik kidneybonen, mepunt gemberpoeder (djahe), 1/2 theelepel koriander (ketoembar) 1/2 theelepel gemalen komijn (dji... bekijk recept »
300 gr kalfsgehakt100 gr kippenlevers300 gr fijngemalen gevogeltevlees300 gr filets van kwartel1 sjalot100 gr champignons4 eieren100 gr gekookte en uitgeknepen spinazie1 glaasje port2 el cognacpeper en zout1 mespuntje muskaatnoot2 rollen bladerdeeg2 ... bekijk recept »
4 lamsfilets van 250 g, 1 ei, 250 g spinazie, 150 g kippelevers, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, 20 g boter, olie, zout, peper, 300 g bladerdeeg, nootmuskaat, cognac. Sauteer in wat hete olie de filets rondom kort aan. Leg ze dan op een treeftje, doe e... bekijk recept »
? 300 g gerookte palingfilet ? 1 sjalot ? 2 eetlepels mayonaise ? 2 eetlepels creme fraiche ? 4 plakken oudewijvenkoek (dun gesneden) ? 1 venkelknol ? 1 dl olijfolie ? 2 eetlepels citroensap ? 2 grote groene appels (Granny Smith) ? 2 eetlepe... bekijk recept »
125 gr wijnbladeren 125 gr rijst 1 1/2 gepeldegehakte tomaat 2 eetlepels fijngehakte sjalot 1 eetlepel peterselie 1 eetlepel gedroogde munt 1/8 theelepel gemalen kaneel 1/8 theelepel gemalen allspice peperzout 1 tomaat in schijven 2 teentjes knoflook... bekijk recept »
2 rijpe avocado?s1 fijngehakt sjalot1 eetlepel fijngehakte verse jalapenospeper (of groene Spaanse peper)1 klein tomaatje in blokjestheelepeltje verse fijngehakte mintbladerenGele Madame Jeanette peperfijngehakte halve rode Spaanse peper zonder zaads... bekijk recept »