1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g mozzarella 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngesneden olijven 1 eetlepel fijngesneden gedroogde tomaten 1 eetlepel fijngesneden sjalot groene kruiden (bieslookkervel...) 8 eetlepels olijfolie 4 eetlepels ba... bekijk recept »
-500 g rauwe grote garnalen -2 stengels citroengras -2 eetlepels arachideolie -2 kleine verse rode pepertjes (zonder zaadjes en fijngehakt) -3 eetlepels grofgesneden knoflook -2 eetlepels fijngesneden sjalot -3 eetlepels oestersaus -2 eetlepels vissa... bekijk recept »
Saus: 200 ml tomatenpassata / tomatensaus 100 gr. crème fraiche 1 pot Seitan (o.a. verkrijgbaar bij natuurwinkel) 3 gepelde knoflooktenen2 hele en 1 fijngesneden 250 gr. champignons 1 sjalotfijngesneden 1 eetlepel boter ( eventueel 3 eetlepels ... bekijk recept »
- 2 dubbele kipfilets - ketjap manis - sambal oelek - 2 ons coburgerham - 1/4 liter slagroom - 1 dl. witte wijn - 1 ons geraspte kaas - bakje champignons - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook Snij de champignons, sjalot en knoflook in kleine stukjes. B... bekijk recept »
500 gram lamslapjes in blokjes 2 uien in dikke ringen 1 dl rode wijn 4 dun geschaafde teentjes knoflook 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes 1 sjalotbestoken met 3 kruidnagels 2 blaadjes laurier 10 plakjes diepvriesbladerdeegontdooid 3 aardappelen 250 gram ... bekijk recept »
250 gr. roomboter1 teentje knoflook30 gr. kervel30 gr. peterselie30 gr. bieslook1 sjalot25 gr. groene olijvenpeper en zout Hulpmiddelen Keukenmachinemengkomaluminiumfolie Hulpmiddelen - Keukenmachinemengkomaluminiumfolie Bereidingswijze Laat de bote... bekijk recept »
3 middelgrote zeeduivelspeper en zout witte bloem olijfolie. Voor de diaphanesaus: a) voor de gastrique: 1 flinke fijngehakte sjalot zeer grof gehakte dragonstengels (de blaadjes weerhouden) een koffielepel geplette peperkorrels 0.5 dl droge witte w... bekijk recept »
20 kleine drumsticks3 el santenpoeder1 kippenbouillontablet1 sjalot1/2 rood pepertje2 rijpe mango's2 vleestomaten2 el grof gehakte koriander,1/2 tl gemalen koriander1/2 tl djinten1 1/2 el pompoenpittenfrituuroliepeperzout125 gr zelfrijzend bakmeel1 3... bekijk recept »
100 g gekookte kreukels 2 pasteitjes van bladerdeeg met pure boter 12 holle oesters 1 soeplepel sherry-azijn 1 gehakte sjalot 10 cl slagroom 50 g boter truffelschilfers bladpeterselie zoutpeper van de molen Voorbereiding Haal 3/4 van de kreukels uit ... bekijk recept »
600 gram kabeljauwfilet peper zout 4 eetlepels citroensap 3 eetlepels bloem 1 ei 2 eierdooiers 60 gram geraspte Parmezaanse kaas 1 sjalot 2 eetlepels oreganoblaadjes 12 kerstomaatjes 125 ml olijfolie 200 gram boter 1 klein teentje knoflook Snijd de v... bekijk recept »