1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer500 gr champignonsschoongemaakt en in plakjes van 2 mm gesneden 2 eetl (olijf)olie vers gemalen peper 1 eetl sjalotfijngesnipperd 1 eetl peterseliefijngehakt sap van 1 citroen zout Bereidingswijze Verhit de olie in een flinke koekenpan tot ze begint ... bekijk recept »
4 tilapiafiletszonder vel 1 fijngesneden sjalot 4 gedroogde tomaten 4 tomaten 4 eetlepels pijnboompitten verse basilicum 6 eetlepels olijfolie 3 eetlepels witte wijnazijn witte peper zout mosterd Bereidingswijze Verwarm de grill voor. Vet het rooster... bekijk recept »
Per persoon enkele schuingesneden sneetjes stokbrood of ander lekker brood een gepelde teen knoflook 4 vleestomaten of peertomaten klein sjalotje een stengel bleekselderij 1 eetl. kleine kappertjes indien mogelijk een eetl. verse origano idem met bas... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets zonder vel 1 fijngesneden sjalot 4 gedroogde tomaten 4 tomaten 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten verse basilicum 6 eetlepels olijfolie 3 eetlepels witte wijnazijn witte peper zout mosterd Voorbereiding Verwarm de gril... bekijk recept »
1 tamme konijn - 1 eiwit - peper en zout - 1 dl. room - 1 kleine truffel - 1 crepine - 2 klontjes boter - 2 klontjes koude boter - 100 gram shii-take - 4 eetlepels olijfolie - 1 sjalot - 2 bosjes raapstelen - 1/2 theelepel balsamicoazijn - 1 konijne... bekijk recept »
8 eieren - 70 gram boter -1 citroen - 200 gram champignons - 1 sjalot - zoutpeper. Bereidingswijze Schil het sjalotje en hak het fijn. Pers de citroen uit. Maak de champignons schoon. Hak ze fijn. Doe het haksel in een doek en pers er het vocht uit. ... bekijk recept »
4 dubbele kipfilets 3 eieren 10 gm gepelde pistachenoten 50 gm gekookte ham 1 peper 1 zout 100 gm amandelschaafsel 100 gm boter 2 sinaasappels 20 gm boter 1 theelepel appelstroop 2 theelepels bloem 1 deciliter droge rode wijn 2 deciliter sinaasappels... bekijk recept »
1 sjalot 1 limoen 125 g zachte gezouten boter 1 theelepel milde currypasta (pot a 283 g) 1 theelepel mangochutney (pot a 346 g) 600 g kipfilet 4 eetlepels bloem 1 ei, losgeklopt 6 eetlepels broodkruim 3 eetlepels zonnebloemolie materialen: cocktail... bekijk recept »
1 tarbotfilet (4 stuks (van 150 gram; )) 1 eekhoorntjesbrood (450 gram) 1 sjalot 1 walnoot (20 gram) 2 eetlepel(s) oljfolie, extra vierge 1 knoflook (2 teentjes) 1 boter (40 gram) 40 ml wijn, witte 1 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) likeur 200 ml... bekijk recept »
Voor de kruiden-boter 2 el gesnipperde sjalotjes 2 dl rode wijn Peper Zout 200 gr zachte boter 1 el gesnipperde dragon 1 el gehakte peterselie Voor de tournedos 250 gr oesterzwammen Boter Zout Peper uit de molen 1 el gesnipperde sjalotjes Gesnipperde... bekijk recept »