Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarberkoek

150 gr. boter 150 gr. suiker 1 zakje vanillesuiker zout 3 eidooiers 300 gr. meel 1,5 theel. bakpoeder 4 eetl. melk 750 gr. rabarber 5 eiwitten zout 200 gr. suiker 100 gr. gehakte amandelen 1 eetl. poedersuiker Roer boter, suiker en eiere... bekijk recept »

Rabarbertaart

1 bladerdeegbodem 500 Gr Rabarber 100 Gr Bloem 150 Gr Suiker 75 Cl Melk 2 Eieren 1/2 Vanillestokje 1. Plaats de bladerdeegbodem in de taartvorm en prik gaatjes in met een vork.2. Pel de rabarber, snij in stukken en leg deze op de taartbodem.3. Meng... bekijk recept »

Rabarberbavarois

2 kg rabarber 2 st citroen 1 deciliter sinaasappelsap 2 vanillestokjes 1/4 liter rode wijn 20 blaadjes gelatine 1/4 liter room 300 gm suiker 1 kaneelstokje Schil de rabarber en snijd in stukken. Maak een marinade van de sinaasappelsap, de rode wijn, ... bekijk recept »

Rabarbercompote

500 gm jonge rabarber 1 deciliter water 75 gm suiker 1 kaneel Bereidingswijze Verwijder (zonodig) het blad van 500 g jonge rabarber en snijd de stengels in stukken van 1-3 cm. Breng in een kleine pan 1 dl water met 75 g suiker aan de kook. Roer de ra... bekijk recept »

Rabarberijs met port

500 gm rabarber 3 deciliter suiker 250 ml water 2 eetlepels port 1 eiwit Snijd de rabarber (zonder te schillen) in stukken. Kook rabarber met suiker en water tot het zacht is, ong. 10 minuten. Pureren met staafmixer of blender. Roer port en eiwit erd... bekijk recept »

Rabarberpilaf

250 ml bulgur 6 deciliter kokend water 1 ui fijngesneden 1 centiliter plantaardige olie 1 theelepel knoflook geperst 6 deciliter rabarber in dunne reepjes 7 gedroogde abrikozen fijngesneden 4 centiliter appelsap 1 theelepel gemalen kaneel 1 mespunt c... bekijk recept »

Rabarbercrumble

300 g rabarber1 el citroensap100 g gesmolten boter ( wat extra)100 g yoghurt4 el aardbeienconfituur2 el suiker (witte)50 g bruine suiker50 g havermout50 g bloem0.25 kl kaneelpoeder1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 individuele taartvormpjes in m... bekijk recept »

Rabarbergranité

500 g rabarber175 g kristalsuiker (fijn)2.5 dl rode wijn (lambrusco)1 kl citroensap1 dl waterblaadje munt1. Schil de rabarberstengels en snij ze in stukken van 2 cm. Zet de serveerglaasjes in de diepvriezer. 2. Breng de lambrusco-wijn met de suiker a... bekijk recept »

Aardbei-rabarbercrumble

400 g aardbeien400 g rabarber2 zakjes vanillesuiker2 el honing120 g patisseriebloem50 g amandelpoeder50 g hazelnootpoeder60 g kristalsuiker (fijne)handvol amandelschilfers120 g boter (in blokjes)1. Schil de rabarber en snij in stukjes van 1 cm. Maak ... bekijk recept »

Rabarbertaartje Met Bladerdeeg

- 5 plakjes bladerdeeg - ca. 2 stengels rabarber - 2 eieren - 1 sinaasappel (sap en rasp) - 150 gr suiker - 3 el bloem - 2 el boter - mespuntje nootmuskaat - Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. - Was de rabarber goed, snij klein en verdeel over... bekijk recept »

Pagina 20 van 28