Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarberkoek met amandelen

1.5 kg rabarber6 eieren150 g boter350 g boter (voor het deeg)125 g suiker200 g bloem100 g amandelpoeder0.5 kl kaneelpoederpoedersuiker325 g suiker2 kl citroenschil (geraspt)1 snuifje zout75 g aardappelzetmeel1 pakje bakpoeder300 g bloem (voor het dee... bekijk recept »

Rabarbersorbet met aardbeien

400 gram rabarber, in stukjes van ca. 2 centimeter50 milliliter sinaasappelsap125 gram poedersuiker of witte basterdsuiker1 eetlepel gehakte munt extra om te garneren200 gram aardbeien, schoongemaakt1 eetlepel honing2 theelepels balsamicoazijn4 glaz... bekijk recept »

Snelle aardbeien-rabarbercrumble

4 stengels rabarber250 g aardbeien100 ml sinaasappelsap100 g koekjes (type Digestive)1 zakje vanillesuikerboter1. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in partjes. Spoel de rabarber, breek het harde uiteinde af en schil ze met een dunsch... bekijk recept »

Rabarbercrumble

300 g rabarber1 el citroensap100 g gesmolten boter ( wat extra)100 g yoghurt4 el aardbeienconfituur2 el suiker (witte)50 g bruine suiker50 g havermout50 g bloem0.25 kl kaneelpoeder1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 individuele taartvormpjes in m... bekijk recept »

Rabarbergranité

500 g rabarber175 g kristalsuiker (fijn)2.5 dl rode wijn (lambrusco)1 kl citroensap1 dl waterblaadje munt1. Schil de rabarberstengels en snij ze in stukken van 2 cm. Zet de serveerglaasjes in de diepvriezer. 2. Breng de lambrusco-wijn met de suiker a... bekijk recept »

Aardbei-rabarbercrumble

400 g aardbeien400 g rabarber2 zakjes vanillesuiker2 el honing120 g patisseriebloem50 g amandelpoeder50 g hazelnootpoeder60 g kristalsuiker (fijne)handvol amandelschilfers120 g boter (in blokjes)1. Schil de rabarber en snij in stukjes van 1 cm. Maak ... bekijk recept »

Rabarbermuffins

250 g rabarber1 onbehandelde sinaasappel1 ei200 ml karnemelk125 g suiker1 el vanillesuiker250 g bloem1 kl bakpoeder75 ml arachideoliezout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg papieren cakevormpjes in een cupcakeblik. 2. Maak de rabarber schoon en sni... bekijk recept »

Rabarbertaart

300 g bloem 175 g suiker 175 g boter 3 eieren 1 eigeel 2 dl room 6 stengels rabarber 10 boudoirkoekjes 1 zakje vanillesuiker1. Meng de boter met de bloem, 1 ei en 4 el suiker. Kneed het deeg tot een bal en laat het 1 u in de koelkast rusten. Bebot... bekijk recept »

TAART RABARBERTAART

250 GR RABARBER 125 GR SUIKER 3 VOLLE EIEREN 50 GR BOTER 50 GR MAISZETMEEL 125 GR ZELFRIJZENDE BLOEM 3 EETLEPELS MELK 4 EIWITTEN ( MERINGUES) 200 GR BLOEMSUIKER ( MERINGUES)1. SPOEL RABARBER EN SNIJ FIJN . SPLIT DE EIEREN . MIX DE SUIKER , 2 EIERD... bekijk recept »

Rabarbersorbet

400 g rabarber 150 g poedersuiker 0.5 sinaasappel (sap van een halve sinaasappel) 1. Schil en snij de rabarber in stukjes van 2,5 cm. 2. Doe ze in een kookpot, voeg er een halve liter water bij en verwarm zachtjes. 3. Als het sap loslaat mag er suike... bekijk recept »

Pagina 18 van 28