Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbertaart heel eenvoudig!

700 gram rabarber 1 kruimeldeeg 150 gram suiker1. snij de rabarber in hele fijne stukjes. Zelf doe ik het met behulp van de keukenrobot. Strooi er daarna de suiker over en laat die zo 2 uur staan. Laat de rabarber later uitlekken en vang het vocht op... bekijk recept »

Rabarbertaart

1 vel bladerdeeg 1 appel rabarber 1 tas zelfrijzende bloem 1 tas suiker 1 tas melk 1 ei 1. Leg het vel bladerdeeg in een bakvorm en prik er gaatjes in.2. Snijd de appel en de rabarber in gelijke blokjes. Verspreid de blokjes over het bladerdeeg.3.... bekijk recept »

Rabarbersouffle

125 gram rabarberschoongemaakt - 65 gram poedersuiker - 40 gram witte basterdsuiker - 4 eiwitten 2,5 dl melk - 4 eierdooiers - 110 gram suiker - 1 vanillepeuloverlangs opengesneden Snijd de schoongemaakte en gewassen rabarber in smalle reepjes (luc... bekijk recept »

Rabarbersouffle

125 gram rabarberschoongemaakt - 65 gram poedersuiker - 40 gram witte basterdsuiker - 4 eiwitten 2,5 dl melk - 4 eierdooiers - 110 gram suiker - 1 vanillepeuloverlangs opengesneden Snijd de schoongemaakte en gewassen rabarber in smalle reepjes (luc... bekijk recept »

Omgekeerde Rabarbertaart

500 g rabarber 100 g boter 100 g gele basterdsuiker 125 g bloem 1 tl poedersuiker zout 1 eidooier Hulpmiddelen Twee messen deegroller dichte vuurvaste taart vorm Hulpmiddelen - Twee messen deegroller dichte vuurvaste taart vorm Voorbereiding De raba... bekijk recept »

Geitenkaasje Neergevleid Op Rabarbercompote En Kriek

4 stukjes geitenkaas 4 rabarberstengels 4 koffielepels lavendelhoning 50 gr suiker 4 dl kriek 50 gr geroosterde amandelschijfjes 4 plukjes munt Bereidingswijze Reinig de rabarber en versnijd deze in staafjes van 5 cm. Hou een klein deeltje over om fl... bekijk recept »

Rabarbersorbet met aardbeien

400 gram rabarber, in stukjes van ca. 2 centimeter50 milliliter sinaasappelsap125 gram poedersuiker of witte basterdsuiker1 eetlepel gehakte munt extra om te garneren200 gram aardbeien, schoongemaakt1 eetlepel honing2 theelepels balsamicoazijn4 glaz... bekijk recept »

SAMBEL KATJANG (Pindasaus)

1 teentje knoflook4 kemiri noten1 ons geroosterde of gebakken pinda'szout naar smaakeen stukje trassi1 dessertlepel suiker (Javaanse suiker)2 eetlepels azijn5 lombokseventueel wat hebbie (gemalen garnalenkant-en-klaar bij de toko) Hulpmiddelen Ko... bekijk recept »

Rabarberwijn Anno 1930

-4 kg.rabarber, - 4kg.suiker -1kg.appelsienen -1/4kg.rozijnen -8l.water -4 eiwitten -100gr.gist. Voorbereiding -Werk zeer proper en spoel alle potten met kokend water voor gebruik! -Snij de rabarber en de appelsienen in stukjes. -Doe deze stukjesde... bekijk recept »

Omgekeerde rabarbertaart

500 gm rabarber 100 gm boter 100 gele basterdsuiker 125 gm bloem 1 eetlepel poedersuiker 1 zout 1 eidooier 1 dichte vuurvaste taart vorm 1 twee messen 1 deegroller Voorbereiding De rabarber schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm. snijden. In een vuur... bekijk recept »

Pagina 17 van 28