Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbertaart met meringue

200 g bloem1 el vanillesuiker1 eidooier125 g ongezouten boter (in vlokjes)snuifje zout500 g rabarber1 citroen (sap van)1 zakje vanillesuiker200 g geleisuiker40 g amandelen (gemalen)3 eiwitten120 g poedersuiker0.5 kl citroenschil (geraspt)4 aardbeien1... bekijk recept »

Panna cotta met bessen en rabarbergranité

250 ml room100 ml melk80 g suiker3 g gelatinevanille-essence150 g bosbessen150 g frambozen150 g bramen150 g aardbeienpoedersuiker300 g rabarber110 g kristalsuiker150 ml rode wijn1 kl citroensap60 ml water8 blaadjes munt1. Maak de granité. Schi... bekijk recept »

Petra's rabarbertaart met gember

Voor een springvorm van ca. 24 cm:[list] 1 pak bastognekoeken (250 gr.) 50 gr. boter 1/2 pot gemberjam (ca. 250 gr.) 750 gr. rabarber 2 tl. citroensap 3/4 dl. rode vermouth 8 blaadjes witte gelatine 2 bolletjes gember slagroom om te garnerenMet de de... bekijk recept »

Rabarberchutney

500 gram rabarber 3 uien 4 bolletjes gember 100 gram rozijnen 200 gram bruine basterdsuiker 2 dl. rode wijnazijn 1 theelepel kaneel 1/4 theelepel kruidnagelpoeder 1/4 theelepel gemalen foelie vers gemalen peper 1 theelepel zout 2 jampotjes... bekijk recept »

Appel-rabarbercrumble

100 g havermout 30 g biologische roomboter 50 g honing 1 zoete appel 150 g rabarber 25 g rozijnen1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maal de helft van de havermout fijn in een blender. 3. Meng de gemalen havermout met de rest van de haverm... bekijk recept »

Rabarbersouffles

200 Ml Melk 70 Gr Suiker 1/2 Zakje Vanillesuiker 1 Mespuntje Gekonfijte sinaasappel 25 Gr Bloem 1 Snuifje Zout 3 Eieren 2 Cm Grand marnier 3 Eetlepels Sinaasappelsap 1 Stengel Rabarber 1 Eetlepel Boter voor de bakvorm 1 Eetlepel Paneermeel voor... bekijk recept »

Appel-rabarbercrumble

400 g appels400 g rabarber0.5 onbehandelde citroen2 el vloeibare honing100 g amandelpoeder100 g rietsuiker100 g bloem50 g havervlokken50 g amandelschilfers125 g boter0.5 g boter1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Schil de appelen, verwijder het ... bekijk recept »

Rabarbercake

350 g rabarber200 g bloem2 el bloem1 ei3 el havervlokken150 g suiker1 pakje bakpoeder75 g volkorenbloem1 kl gemberpoeder (naar smaak)60 g amandelpoederpoedersuiker200 ml melk75 g boter1 el oliezout1. Maak de rabarber schoon en snij hem in stukjes van... bekijk recept »

Rabarbertaart met blauwe bosbessen

50 gr boter 1 eidooier 1 rol brokkeldeeg 3 soeplepels siroop van rietsuiker 1 schaaltje blauwe bosbessen 200 gr rietsuikerpoeder 1 kg rabarberVerwijder het dunne vliesje van de rabarberstengels en snij ze in stukjes van 3 cm. Leg de rabarberblokjes o... bekijk recept »

Aardbeien-rabarbertaart

Nodig voor het deeg : 200 g gezeefde bloem 50 g amandelpoeder 100 g fijne griessuiker 1 snuifje zout 1 ei 150 g malse boter Nodig voor de vulling : 750 g aardbeien 1 kg rabarber 6 blaadjes rode gelatine 8 blaadjes witte gelatine sap van 1 citroen 150... bekijk recept »

Pagina 22 van 28