Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Oosters Groentegerecht In Kokos-Basilicumsaus

Voor 4 personen heeft u nodig: 750 gr gemengde groenten (zoals aspergespaddenstoelenworteltjespeultjesbamboescheutenpaprika) 1 doosje shii-take paddenstoelen 1 eetl olie 3 tenen knoflook 1/2 rode Spaanse peper 1 stengel citroengras (het dikke uiteind... bekijk recept »

Thaise Hamlapjes

? 4 hamlappen (a 100-125 gram) ? 2 eetlepels currypasta (rode Thaise) ? 1,2 liter water ? 2 bouillonblokjes ? 2 eetlepels soepgroenten (boeren) ? (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond bij de boerensoepgroenten) Voorbereiding Snijd de basilicumbl... bekijk recept »

Haasje in bladerdeeg

Voor 4 personen: 600-800 g ossenhaas of varkenhaas 4 sjalotjes, fijngesnipperd 400 g paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen of champignons), gesneden +/- 8 plakjes parma- of rauwe ham +/- 8 plakjes roomboter bladerdeeg verse peper tuinkruiden room... bekijk recept »

Paardenbiefstuk met rode port en grapefruit

Voor 4 personen: 4 Biefstukken (van 125 gram) 3 grapefruits (rode) 60 g boter 6 eetlepels slagroom 1 borrelglaasje port (rode) 1 eetlepel honing (fruitbloesem) 1 eetlepel basilicum (vers, fijngesneden) zout peperPers twee grapefruits uit. Sc... bekijk recept »

In de oven gebakken lamsbout met voorjaarsgroenten

Nodig voor 4 personen : 800 g lamsbout met been 4 teentjes knokloof 3 eetlepels (verse) gesnipperde rozemarijn Versgemalen zwarte peper (en zout) Citroen 2 eetlepels olijfolie 1/2 gesnipperd teentje look 8 (zilver)uitjes 4 rijpe tomaten Provençaalse ... bekijk recept »

Kabeljauw met gember-wijnsaus

Voor 2 personen: 1 prei 4 gemberbolletjes 2 eetlepels boter of margarine 2 dl droge rode wijn 1 eetlepel grove mosterd 2 kabeljauwfilets 2 theelepels viskruiden (AH) zout peperPrei wassen en in stukken van ca. 10 cm snijden. Stukken in smalle lange r... bekijk recept »

Kalfsrolletjes met bladspinazie en Ardenner ham

vier magere kalfslapjes, elk 125 gram 200 gram bladspinazie vier sjalotjes vier plakjes Ardenner ham, niet te dun gesneden 100 gram belegen kaas, aan een stuk vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie vier eetlepels roomboter 3 dl gevogelte- of kalfsbo... bekijk recept »

Lamskoteletjes in een kruidige korst

Voor 4 personen: 250 gram boter 1 koffielepel kaneelpoeder 50 gram paneermeel 8 lamskoteletjes olijfolie 1 koffielepel paprikapoeder peper en zout sojasaus 200 gram peultjes 1/2 koffielepel pimentpoederLaat de boter smelten au bain-marie en klaar ze ... bekijk recept »

Notenrijst met zalmfilet in bieslooksaus

250 gr. notenrijst 5 dl. room 4 zalmfilet 80 gr. boter 30 gr. bieslook Peper ZoutBereidingswijze Verwarm de oven in 10 minuten voor op 180 graden Celsius. Kook ondertussen de Notenrijst in 8 minuten gaar. Snijd de boter in kleine blokjes en hak de bi... bekijk recept »

Notenrijst met zalmfilet in bieslooksaus

Voor 4 personen: 300 gr. notenrijst 5 dl. room 4 zalmfilet 80 gr. boter 30 gr. bieslook Peper ZoutVerwarm de oven in 10 minuten voor op 180 graden Celsius. Kook ondertussen de Notenrijst in 8 minuten gaar. Snijd de boter in kleine blokjes en hak de b... bekijk recept »

Pagina 96 van 100