Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Gegrilde tournedos met stoemp van broccoli

Voor 4 personen: 4 kleine tournedos, gesneden uit rundfilet 1 broccoli, in roosjes 1 kg aardappelen 150 g boter 500 ml krachtige gevogelteconsommé of bouillon ingelegde truffel enkele kleine groente zoals babyworteltjes, mini rettich, peultjes, boont... bekijk recept »

Gestoomde Kipfilet met paddestoelen en Noilly Prat

Voor 4 personen: Twee dubbele kipfilets 250 gram champignons 200 gram cantharellen of eekhoorntjesbrood 3 dl kippenbouillon 3 dl room 2 dl Noilly Prat roomboter twee eetlepels gehakte peterselie een teen knoflook fijngehakt verse peper en zout cayenn... bekijk recept »

Knapperige kipfilets met mangosaus

voor 4 personen: 100 gram ongezouten pecannoten 50 gram pijnboompitten 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 middelgrote rode ui 2 rijpe mango’s 4 eetlepels citroensap 2 eetlepels suiker 1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel sambal oelek 4 enkele ki... bekijk recept »

Kipschoteltje uit Normandië

Voor 2 personen: 2 kipfilets zout zwarte peper 50 gram boter 1 dl. cider (b.v. Chevalier Blanc) bakje champignons (250 gram) ½ theelepel tijm 125 ml. kookroom of slagroom 1 eetlepel fijngeknipte peterselie zout, peperKipfilets inwrijven met zout en z... bekijk recept »

Zeewolf en jonge groenten in botersaus

4 personen: 4 zeewolffilets van 200 g 4 porties gemengde jonge groenten (wortels, prei, peultjes, enz.) 1 grote tomaat peper en zout voor de botersaus: 100 g verse hoeveboter 2 fijngehakte sjalotjes 1 klein glas witte wijn blaadjes verse basilicum ko... bekijk recept »

Zeewolf met jonge groentjes in botersaus met citro

4 zeewolffilet van 200 g4 porties gemengde jonge groenten (wortels, selderijstengels, asperges, doperwtjes, peultjes...)1 tomaat hoeveboterpeper en zout[color=blue:8bb3bd301f]**voor de botersaus:[/color:8bb3bd301f]ca. 100 g hoeveboter1/2 sjalotje1/2 ... bekijk recept »

Tong-zalmrolletjes met botersaus

1 sjalotje 0,5 l visbouillon 2 dl witte wijn 0,5 dl droge witte vermout 1 takje tijm 2 takjes peterselie 5 peperkorrels 6 tongfilets 1 eetlepel citroensap zout versgemalen peper 100 gram gerookte zalm 125 cc (ml) slagroom 150 gram bakbo... bekijk recept »

Drumsticks In Roomsaus

=8 Kippendrumsticks, =Zout,zwarte peper, =2 Grote uien,=1 knoflook- teentje,=250 gr,Champig- nons,=2 el Zonnebloem- olie,=2 tl.Gedroogde provencaalse kruiden, =150 ml Kippenbouillon, =150 ml droge witte wijn, =2 tl Maizena,=150 ml Creme fraiche, =Fij... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten

600 gram kabeljauwfilet 4 witte asperges 1 bosje lente-uitjes 12 geschrapte worteltjes 200 gram peultjes 50 gram boter 2 dl droge witte wijn 3 eetlepels Allesbinder 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries) zout en peperVerwarm de oven voor o... bekijk recept »

Pastasalade met tonijn

1 blik tonijn op olie (400 gram) 250 gram pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili 250 gram sperziebonen, sugar snaps of peultjes 2-3 geroosterde paprika’s uit pot 8 zwarte olijven zonder pit 1 rode ui sap van 1 citroen 4-6 eetlepels olijfolie extra v... bekijk recept »

Pagina 94 van 100