Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

In de oven gebakken lamsbout met voorjaarsgroenten

Nodig voor 4 personen : 800 g lamsbout met been 4 teentjes knokloof 3 eetlepels (verse) gesnipperde rozemarijn Versgemalen zwarte peper (en zout) Citroen 2 eetlepels olijfolie 1/2 gesnipperd teentje look 8 (zilver)uitjes 4 rijpe tomaten Provençaalse ... bekijk recept »

Kabeljauw met gember-wijnsaus

Voor 2 personen: 1 prei 4 gemberbolletjes 2 eetlepels boter of margarine 2 dl droge rode wijn 1 eetlepel grove mosterd 2 kabeljauwfilets 2 theelepels viskruiden (AH) zout peperPrei wassen en in stukken van ca. 10 cm snijden. Stukken in smalle lange r... bekijk recept »

Kalfsrolletjes met bladspinazie en Ardenner ham

vier magere kalfslapjes, elk 125 gram 200 gram bladspinazie vier sjalotjes vier plakjes Ardenner ham, niet te dun gesneden 100 gram belegen kaas, aan een stuk vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie vier eetlepels roomboter 3 dl gevogelte- of kalfsbo... bekijk recept »

Lamskoteletjes in een kruidige korst

Voor 4 personen: 250 gram boter 1 koffielepel kaneelpoeder 50 gram paneermeel 8 lamskoteletjes olijfolie 1 koffielepel paprikapoeder peper en zout sojasaus 200 gram peultjes 1/2 koffielepel pimentpoederLaat de boter smelten au bain-marie en klaar ze ... bekijk recept »

Notenrijst met zalmfilet in bieslooksaus

250 gr. notenrijst 5 dl. room 4 zalmfilet 80 gr. boter 30 gr. bieslook Peper ZoutBereidingswijze Verwarm de oven in 10 minuten voor op 180 graden Celsius. Kook ondertussen de Notenrijst in 8 minuten gaar. Snijd de boter in kleine blokjes en hak de bi... bekijk recept »

Notenrijst met zalmfilet in bieslooksaus

Voor 4 personen: 300 gr. notenrijst 5 dl. room 4 zalmfilet 80 gr. boter 30 gr. bieslook Peper ZoutVerwarm de oven in 10 minuten voor op 180 graden Celsius. Kook ondertussen de Notenrijst in 8 minuten gaar. Snijd de boter in kleine blokjes en hak de b... bekijk recept »

Paella Santa Clara

4 eetl grofgehakte Spaanse groene olijven 4 eetl grofgehakte ingemaakte zwarte olijven 1 dl droge witte wijn 1 ? l kippenbouillon, blik of zelfgemaakt ? theel verkruimde saffraandraadjes 225 gr chorizo, bij voorkeur zoet, ontveld en in plakjes van 1 ... bekijk recept »

Schelvis in mosterdsaus

Voor 4 personen: 4 schelvisfilets van ongeveer 175 gr., 2,5 dl droge witte wijn, 1 laurierblad, snufje gedroogde tijm, 125 gr. crème fraiche, 2 eetl. witte bloem, 1 eierdooier, 2 eetl. melk of room, 2 eetl. mosterdBreng de wijn en ongeveer 1,25 dl.... bekijk recept »

Pastasalade met tonijn

Voor 4 personen:[list] 1 blik tonijn op olie van 400 g (alternatief: zalm uit blik, gestoomde makreel) 250 g pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili 250 g sperziebonen, sugar snaps of peultjes 2-3 geroosterde paprika's uit pot 8 zwarte olijven zonder... bekijk recept »

Groentewok met eieren

1 tomaat 200 gr broccoli 150 gr Parijse champignons 1 bosje bieslook 1 bosje koriander 150 gr peultjes 1 koffielepel harissa olie 1 koffielepel maizena 4 eieren 1 soeplepel sojasaus 1 koffielepel suiker 15 cl bouillon van groenten 100 gr Chinese kool... bekijk recept »

Pagina 93 van 100