Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Zeewolf en jonge groenten in botersaus

4 personen: 4 zeewolffilets van 200 g 4 porties gemengde jonge groenten (wortels, prei, peultjes, enz.) 1 grote tomaat peper en zout voor de botersaus: 100 g verse hoeveboter 2 fijngehakte sjalotjes 1 klein glas witte wijn blaadjes verse basilicum ko... bekijk recept »

Zeewolf met jonge groentjes in botersaus met citro

4 zeewolffilet van 200 g4 porties gemengde jonge groenten (wortels, selderijstengels, asperges, doperwtjes, peultjes...)1 tomaat hoeveboterpeper en zout[color=blue:8bb3bd301f]**voor de botersaus:[/color:8bb3bd301f]ca. 100 g hoeveboter1/2 sjalotje1/2 ... bekijk recept »

Tong-zalmrolletjes met botersaus

1 sjalotje 0,5 l visbouillon 2 dl witte wijn 0,5 dl droge witte vermout 1 takje tijm 2 takjes peterselie 5 peperkorrels 6 tongfilets 1 eetlepel citroensap zout versgemalen peper 100 gram gerookte zalm 125 cc (ml) slagroom 150 gram bakbo... bekijk recept »

Drumsticks In Roomsaus

=8 Kippendrumsticks, =Zout,zwarte peper, =2 Grote uien,=1 knoflook- teentje,=250 gr,Champig- nons,=2 el Zonnebloem- olie,=2 tl.Gedroogde provencaalse kruiden, =150 ml Kippenbouillon, =150 ml droge witte wijn, =2 tl Maizena,=150 ml Creme fraiche, =Fij... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten

600 gram kabeljauwfilet 4 witte asperges 1 bosje lente-uitjes 12 geschrapte worteltjes 200 gram peultjes 50 gram boter 2 dl droge witte wijn 3 eetlepels Allesbinder 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries) zout en peperVerwarm de oven voor o... bekijk recept »

Pastasalade met tonijn

1 blik tonijn op olie (400 gram) 250 gram pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili 250 gram sperziebonen, sugar snaps of peultjes 2-3 geroosterde paprika’s uit pot 8 zwarte olijven zonder pit 1 rode ui sap van 1 citroen 4-6 eetlepels olijfolie extra v... bekijk recept »

Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus

200 gram Hollandse garnalen 150 gram penne 200 gram sugarsnaps 2 eetlepels olijfolie 1 kleine ui (gesnipperd) 1 eetlepel milde kerriepoeder 150 ml kookroom zout 5 Tasty Tom tomaten (gehalveerd)Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zo... bekijk recept »

Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze

500 gram gepelde gamba’s 200 gram peultjes 1 paksoi 1 prei 2 teentjes knoflook 2 eetlepels Thaise curry 200 ml water 4 eetlepels kokosmelk 1 eetlepel rijstolie verse koriander citroengras (sereh), naar smaakMaak de peulen schoon, verwijder de draden ... bekijk recept »

Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps

500 gram tilapiafilet 300 gram sugarsnaps sap van een halve citroen 2-3 eetlepels (roerbak)olie 2 rode uien (dunne partjes) 4-6 eetlepels zoete Oosterse chilisaus 1-2 eetlepels sojasaus zout en versgemalen peperMaak de sugarsnaps schoon en kook ze in... bekijk recept »

Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel

8 tongscharfilets 250 g kastanjechampignons 2 eetlepels verse kervel, gehakt 3 eetlepels zure room 200 ml visbouillon (van tablet of visfond) zwarte peper, versgemalen 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree mespuntje cayennepeperVerwarm de oven... bekijk recept »

Pagina 95 van 100