Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Snelle Loempia's

500 gr varkensgehakt (wij gebruiken rundergehakt) 250 gr jonge groenten (paksoiworteltjesharicot verts en peultjes) in stukken gesneden en geblancheerd 8 voorjaarsuiengehakt 75 gr tauge 2 eetl sojasaus 3 eetl zoete sherry 1,5 theel vers geraspte gemb... bekijk recept »

Kalfsvlees Met Balsamicoazijn

.4 grote kalfskoteletten of -oesters. .1 glas rode wijn. .75 gr sultanarozijnen. .25 gr boter. .1 eetl olijfolie. .1 eetl suiker. .snufje kaneel. .2 eetlepels balsamico-of sherryazijn. .zout en vers gemalen zwarte peper. .50 gr pijnboompitten. Hulpmi... bekijk recept »

Kalfsvlees Met Balsamico-azijn En Rozijnen.

.4 grote kalfskoteletten of -oesters. .1 glas rode wijn. .75 gr sultanarozijnen. .25 gr boter. .1 eetl olijfolie. .1 eetl suiker. .snufje kaneel. .2 eetlepels balsamico-of sherryazijn. .zout en vers gemalen zwarte peper. .50 gr pijnboompitten. Hulpmi... bekijk recept »

Rundvlees In Oestersaus

500 g lendenstuk ? 2 el plantaardige olie ? 4 tl gemale komijn ? 4 tl gemalen koriander ? 175 g suikermaïs ? 125 g bamboescheuten uit blikgelekt ? 175 g peultjes ? 2 el oestersaus ? 2 tl donkere rietsuiker ? 1,5 dl rundvleesbouillon ? 1 tl ma&ium... bekijk recept »

Gebraden Runderrollade Met Rode Wijnsaus

750 g runderrolladeop kamertemperatuur peperzout 40 g boter 1 el olie 50 g gerookte spekreepjes (C1000 Vers) 1 uigesnipperd 2 teentjes knoflookgesnipperd 150 g winterwortelgrof gehakt 2 1/2 dl rode wijn (bijv. Canaletto Primitivo) 2 dl rundvleesboui... bekijk recept »

Roergebakken Asperges

200 gr kalfs biefstuk in reepjes gesneden 1 theelepel gyros kruiden (kant-en-klaar) olijfolie om in te bakken 300 gram verse volkoren pasta (zie basisrecept verse pasta) of kant en klare 6 Hollandse witte asperges (groen kan ook) geblancheerd 10... bekijk recept »

Gemarineerde Lamskoteletten

6 halve lamskoteletten. Voor de marinade: 1 dl. olijfolie zout peper 2 koffielepels knoflookpasta 2 eetlepels gembersiroop 1 theelepel sambal oelek 1 eetlepel grove mosterd Italiaanse kruiden (diepvries AH) verse tijm. Hulpmiddelen Staafmixer. Koeke... bekijk recept »

Groentepasteitje Met Kaassaus

300 gram gemengde zomergroenten (worteltjespeultjesdoperwtjesenz.) zout 4 pasteibakjes (kant-en-klaar uit een pak) 1/8 liter slagroom 1 eierdooier 100 gram jong belegen Goudse kaasin kleine blokjes peper 1 el fijngehakte peterselie Maak de groenten s... bekijk recept »

Gepocheerde Kabeljauw Met Bieslook

4 moten kabeljauw van ca. 2 1/2 cm dik] 1 theelepel zout 4 gekneusde peperkorrels 60 gram boter 2 eetlepels bloem 1 1/2-2 eetlepels gehakte bieslook 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel groene peperkorrels (uit potje) 1 citroen. S... bekijk recept »

Feestelijke Coquilles

250 ml kippenbouillon 1 bosje peterselie 4 zoete aardappels 2 dl room 2 blaadjes gelatine 1 rode paprika 1 gele paprika 2 wortels 100 gr peultjes 1 courgette 2 teentjes knoflook 1 rood chilipepertje 4 el limoensap 4 el vissaus 4 el rijsta... bekijk recept »

Pagina 98 van 100