Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Indiase Kip Tandoorri

500 gram kipfiletolijfolieKnorr wereldgerechten Kip Tandoori500 gram broccoli150 gram peultjes300 ml water en een bakje creme fraiche. *Breng de inhoud van het zakje Indiase rijst aan de kook met 500 ml water (evt. zout) Roer de rijst goed door en la... bekijk recept »

Een Gevulde Lamszadel Overgoten Met Een Lamsaus

1 lamszadel a 2 kilo uitgebeend 350 gr lamszwezerik 150 gr gemengde paddestoelenin stukjes 100 gram boter 2 eiwitten 150 gr kipfilet 1 dl koksroom 500 gr truffelaardappelen 300 gr groenten (bleekselderij peultjes) 3 dl lamssaus. zout en peper Snijd h... bekijk recept »

Varkenshaas Mt Zoetzure Saus

2 el Olijfolie3 Varkenshaasjes a 250 gram 1 cm verse gemberwortel,100 ml droge sherry200 ml kippenbouillon (van tablet),100 gr. donkere basterdsuiker2 el hoisinsaus,1 el vierseizoenenpeper en bosui Hulpmiddelen Hapjespanvijzel Hulpmiddelen - Hapjesp... bekijk recept »

Milde Thaise Curry Met Kip

1 kg kipfiletin blokjes gesneden 1 eetlepel olie (sesamolieolijfolie?) 3 koffielepels kerriepoeder 1 uigesnipperd 1 teen knoflookgehakt 1/2 l kippenbouillon (of 1/2 liter water en 1/4 bouillonblokje) 1/4 l kokosmelk 250 g gehakte tomaat 50 g e... bekijk recept »

ROSBIEF MET KRUIDENKORST

? rosbief van ? 1 kg ? zoutpeper ? 1 ? dl olijfolie ? 3 sneetjes oud wit brood ? 3 eetl pesto genovese (basilicum) ? 5 eetl fijngesneden gemengde kruiden (basilicumtijm,peterselie) ? 3 eetl grove mosterd ? 50 gr walnotenfijngemalen ? 2 sjalotjesfij... bekijk recept »

Kipfilet In Dragoncreme

50 gr boter of margarine1 fijngesneden ui2 el droge vermouth4 dl gevogeltefond1 dl droge witte wijn8 takjes dragon2 dl slagroom4 enkele kipfiletszoutpeperextra: ovenschaal. Smelt 25 gr boter in een pan en bak de ui hierin ong. 5 min. Voeg de vermouth... bekijk recept »

Eendenborst Gemarineerd In Rode Wijn En Creme De Cassis Met

MARINADE: 2 dl rode wijn 1 dl rode port ? dl creme de cassis 1 takje rozemarijn of 2 theelepels gedroogd 3 eetlepels olie peper en zout EN VERDER: 2 grote of 4 kleine eendenborstfilets (zelf neem ik altijd tamme eendenborstfilets) 75 gr koude boter 4... bekijk recept »

Aardappelbakjes Met Groenten

250 gr kruimige aardappelen zoutversgemalen peper2 eidooiers20 gr boter + boter voor invetten2 el geraspte belegen kaas300 gr gemengde zomergroenten ( courgettewortelen,peultjes )2 el olijfolie3 el slagroom40 gr jonge bladsla Hulpmiddelen 4 ovenvast... bekijk recept »

LAMSCAREE MET ROZEMARIJN-TIJMSAUS

LAMSCAREE:2 lamcarees(je moet er 12 losse stukjes van krijgen)geklaarde boter250 gr sjalotten gesneden1 el suikerzout en peperscheutje witte wijn. SAUS:1 el sjalot,gesnipperd200cc ingekookte kalfsjus (te koop in delicatessenzaak)25 cc rode wijnrozema... bekijk recept »

Lamsbout Uit De Oven Met Rode Wijnsaus

1 1/2 kg lamsbout 3 dl rode wijn 1 teentje knoflook 3 dl bouillon 50 gr gesmolten boter 1 eetlepel ma?zena 3 uien zout 4 ontvelde tomaten peper 4 takjes peterselie tijm Maak met de punt van een scherp mes een aantal inkepingen in de lamsbout en steek... bekijk recept »

Pagina 98 van 100