1000 recepten met peultjes
500 gram kipfiletolijfolieKnorr wereldgerechten Kip Tandoori500 gram broccoli150 gram peultjes300 ml water en een bakje creme fraiche. *Breng de inhoud van het zakje Indiase rijst aan de kook met 500 ml water (evt. zout) Roer de rijst goed door en la... bekijk recept »
1 lamszadel a 2 kilo uitgebeend 350 gr lamszwezerik 150 gr gemengde paddestoelenin stukjes 100 gram boter 2 eiwitten 150 gr kipfilet 1 dl koksroom 500 gr truffelaardappelen 300 gr groenten (bleekselderij peultjes) 3 dl lamssaus. zout en peper Snijd h... bekijk recept »
2 el Olijfolie3 Varkenshaasjes a 250 gram 1 cm verse gemberwortel,100 ml droge sherry200 ml kippenbouillon (van tablet),100 gr. donkere basterdsuiker2 el hoisinsaus,1 el vierseizoenenpeper en bosui Hulpmiddelen Hapjespanvijzel Hulpmiddelen - Hapjesp... bekijk recept »
1 kg kipfiletin blokjes gesneden 1 eetlepel olie (sesamolieolijfolie?) 3 koffielepels kerriepoeder 1 uigesnipperd 1 teen knoflookgehakt 1/2 l kippenbouillon (of 1/2 liter water en 1/4 bouillonblokje) 1/4 l kokosmelk 250 g gehakte tomaat 50 g e... bekijk recept »
? rosbief van ? 1 kg ? zoutpeper ? 1 ? dl olijfolie ? 3 sneetjes oud wit brood ? 3 eetl pesto genovese (basilicum) ? 5 eetl fijngesneden gemengde kruiden (basilicumtijm,peterselie) ? 3 eetl grove mosterd ? 50 gr walnotenfijngemalen ? 2 sjalotjesfij... bekijk recept »
50 gr boter of margarine1 fijngesneden ui2 el droge vermouth4 dl gevogeltefond1 dl droge witte wijn8 takjes dragon2 dl slagroom4 enkele kipfiletszoutpeperextra: ovenschaal. Smelt 25 gr boter in een pan en bak de ui hierin ong. 5 min. Voeg de vermouth... bekijk recept »
MARINADE: 2 dl rode wijn 1 dl rode port ? dl creme de cassis 1 takje rozemarijn of 2 theelepels gedroogd 3 eetlepels olie peper en zout EN VERDER: 2 grote of 4 kleine eendenborstfilets (zelf neem ik altijd tamme eendenborstfilets) 75 gr koude boter 4... bekijk recept »
250 gr kruimige aardappelen zoutversgemalen peper2 eidooiers20 gr boter + boter voor invetten2 el geraspte belegen kaas300 gr gemengde zomergroenten ( courgettewortelen,peultjes )2 el olijfolie3 el slagroom40 gr jonge bladsla Hulpmiddelen 4 ovenvast... bekijk recept »
LAMSCAREE:2 lamcarees(je moet er 12 losse stukjes van krijgen)geklaarde boter250 gr sjalotten gesneden1 el suikerzout en peperscheutje witte wijn. SAUS:1 el sjalot,gesnipperd200cc ingekookte kalfsjus (te koop in delicatessenzaak)25 cc rode wijnrozema... bekijk recept »
1 1/2 kg lamsbout 3 dl rode wijn 1 teentje knoflook 3 dl bouillon 50 gr gesmolten boter 1 eetlepel ma?zena 3 uien zout 4 ontvelde tomaten peper 4 takjes peterselie tijm Maak met de punt van een scherp mes een aantal inkepingen in de lamsbout en steek... bekijk recept »