Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

ROSBIEF MET KRUIDENKORST

? rosbief van ? 1 kg ? zoutpeper ? 1 ? dl olijfolie ? 3 sneetjes oud wit brood ? 3 eetl pesto genovese (basilicum) ? 5 eetl fijngesneden gemengde kruiden (basilicumtijm,peterselie) ? 3 eetl grove mosterd ? 50 gr walnotenfijngemalen ? 2 sjalotjesfij... bekijk recept »

Kipfilet In Dragoncreme

50 gr boter of margarine1 fijngesneden ui2 el droge vermouth4 dl gevogeltefond1 dl droge witte wijn8 takjes dragon2 dl slagroom4 enkele kipfiletszoutpeperextra: ovenschaal. Smelt 25 gr boter in een pan en bak de ui hierin ong. 5 min. Voeg de vermouth... bekijk recept »

Eendenborst Gemarineerd In Rode Wijn En Creme De Cassis Met

MARINADE: 2 dl rode wijn 1 dl rode port ? dl creme de cassis 1 takje rozemarijn of 2 theelepels gedroogd 3 eetlepels olie peper en zout EN VERDER: 2 grote of 4 kleine eendenborstfilets (zelf neem ik altijd tamme eendenborstfilets) 75 gr koude boter 4... bekijk recept »

Aardappelbakjes Met Groenten

250 gr kruimige aardappelen zoutversgemalen peper2 eidooiers20 gr boter + boter voor invetten2 el geraspte belegen kaas300 gr gemengde zomergroenten ( courgettewortelen,peultjes )2 el olijfolie3 el slagroom40 gr jonge bladsla Hulpmiddelen 4 ovenvast... bekijk recept »

LAMSCAREE MET ROZEMARIJN-TIJMSAUS

LAMSCAREE:2 lamcarees(je moet er 12 losse stukjes van krijgen)geklaarde boter250 gr sjalotten gesneden1 el suikerzout en peperscheutje witte wijn. SAUS:1 el sjalot,gesnipperd200cc ingekookte kalfsjus (te koop in delicatessenzaak)25 cc rode wijnrozema... bekijk recept »

Lamsbout Uit De Oven Met Rode Wijnsaus

1 1/2 kg lamsbout 3 dl rode wijn 1 teentje knoflook 3 dl bouillon 50 gr gesmolten boter 1 eetlepel ma?zena 3 uien zout 4 ontvelde tomaten peper 4 takjes peterselie tijm Maak met de punt van een scherp mes een aantal inkepingen in de lamsbout en steek... bekijk recept »

Pastasalade Met Tonijn

.225 g fusilli pasta of een andere soort. .4 lenteuitjesin ringetjesplus wat extra dunne repen. .1 gele paprikazonder zaad en in blokjes gesneden. .125 g peultjes (sugar snaps) fijngehakt. .200 g zote mais (blik) uitgelekt. .185 g tonijn in water (bl... bekijk recept »

Springboksteak Met Rozemarijnjus

2 sjalotjes2 tenen knoflook1 bakje kastanjechampignons85 g boter1 laurierblaadje1 takje rozemarijn1 dl rode wijn1 pot wildfond (380 ml) of eigengetrokken fond4 springboksteakszoutpeper. Voorbereiding Sjalotjes pellen en snipperenchampignons schoonveg... bekijk recept »

Salade Van Asperges Met Hollandse Garnaaltjes

2 asperges p.p. 3 peulen p.p. wat verse doperwtje 1/8 tomaat p.p. 1/2 gekookt kwateleitje p.p. handje garnalen dressing evt. croutons Voorbereiding Blancheer de peultjes en de doperwtjes en laat ze koud worden. Bereidingswijze Schil de asperges zorgv... bekijk recept »

Konijn In Dragonsaus, Gestoofd

250-300 g konijnenvleesin brede repen, zout en peper, 1 el olijfolie, 1 el boter of margarine, 50 g ontbijtspekin dunne reepjes, 2 sjalottenin dunne ringen, 1 teentje knoflookgeperst, 1 el ontpitte zwarte olijvenin blokjes, 1 dl kippenbouillon [van t... bekijk recept »

Pagina 99 van 100