Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Oostersesoep

1 l. kippenbouillon 75 gr. tauge 4 st krabsticks 1 komkommer ( in stukjes van 10 cm) 1 lente ui 2 el ma?skorrels 1 th lepel koriander 1 eetlepel ma?zena 1 el citroensap 1 th lepel soyasaus Breng de bouillon aan de kook. Haal de krabsticks uit het pla... bekijk recept »

Funpasta Met Bolognesesaus

1 pak funpasta Spongebob Squarepants 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 schaaltje rundergehakt (ca. 300 g) 1 blikje maïskorrels (300 g) 1 pakje tomatensaus375 ml) 1 komkommer 1/2 zakje gemalen pittige kaas 45+ Zo doe je dat: 1. Pasta volgens gebr... bekijk recept »

Wortelnoedels En Komkommerspaghetti

Een dikke winterpeengeschild en overlangs in 2 - 3 plakken gesneden een dunne komkommergeschild een dunschiller Schaaf met de dunschiller over de smalle kanten van de plakken peen, zo krijgt u noedels. Snijd de komkommer overlangs in 2 mm dikke plakk... bekijk recept »

Oosterse Kip Sandwich

1 groot Turks brood 300 gr kiprollade aan een stuk 1 theelepel sesamolie 2 eetlepels Thaise vissaus 1 eetlepel rijstazijn of droge sherry 2 rode uien 1 kleine komkommer 1 rode paprika 1 bakje daikon-kers paar takje verse koriander 2 eetlepels Japanse... bekijk recept »

Tarator, Bulgaarse Komkommersoep

1 komkommer zout 4 dl Bulgaarse yoghurt teentje(s) knoflook 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels gehakte walnoten peper 2 eetlepels gehakte dille 1. Schil eventueel de komkommer en snijd deze in de lengte in vieren 2. Schrap het zaad eruit en snij... bekijk recept »

Zalm Met Mierikswortel

2 tl geraspte mierikswortel (kuhne) 1 tl citroensap 100 g lichtgezouten boter (op kamertemperatuur) 4 zalmmoten (a 200g) 2 el (olijf)olie zout en versgemalen zwarte peper Voor de komkommersalade: 1 komkommer 125 ml zure room 1 el witte wijnaz... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Sinterklaasballen

Voor de gehaktballetjes: 500 gram niet te vet lamsgehakt. 4 oude verkruimelde witte boterhammen. 1 ei. 1 teen geperste knoflook. geraspte schil van een citroen. flinke bos zeer fijn gesneden peterselie. zoutveel zwarte pepereen theelepel oregano en t... bekijk recept »

Bonte Broodspiezen

Dit heb je nodig: 2 volkorenboterhammen 1 niet-afgestreken el verse roomkaas met kruiden 1 dikke plak Goudse of Emmentaler(ca. 50 g) 3 radijsjes 3 dikke stukken komkommer . Leg een boterham op de snijplank en besmeer die met de roonkaas. Leg daaro... bekijk recept »

Tzatziki

Dit hebt je nodig: 125 g kwark(20% vet) 3 el yogurt 2 el dille 1 teentje knoflook 3 msp. zout Wat peper uit de molen 1/2 komkommer . Tzatziki is een gerecht van kwark en yoghurt met kruiden. Eerst doe je de kwark en de yoghurt in de schaal en da... bekijk recept »

Tzatziki

1 grote komkommer 4 teentjes knoflook 1/2 liter Griekse of Bulgaarse yoghurt 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel azijn witte peper en zout De komkommer wassen en raspen. Vijf minuten laten staan in het een vergiet, het vocht er een beetje uitdrukken met... bekijk recept »

Pagina 96 van 100