1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer½ struikje bleekselderij 800 g aardappels (vastkokend) 4 vleestomaten 2 blikjes tonijn in olie (` 185 g) 50 g groene olijven zonder pit 1 pot aardappel anders kruiden knoflook (390 ml Calvi) 1 eetlepel olie om in te vetten1... bekijk recept »
3 eetlepels zonnebloemolie 1 paprika (geel, in reepjes gesneden) 3 stengels bleekselderij (in kleine stukjes) 250 g kipfilet (in blokjes) 1 cm gember (geschild en fijngesneden) 1 paksoi (gewassen en in reepjes gesne... bekijk recept »
25 blaadjes verse spinazie (wilde) 1 stengel bleekselderij 4 kipfilets 100 g rivierkreeftjes 150 g rijst 75 g koude boter 380 ml visfond1. Dompel de spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. De... bekijk recept »
2 uien 3 stengels bleekselderij 3 aubergines 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 2 tl paprikapoeder 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemalen komijn (djinten) ½ groentebouillontablet 400 g tomatenblokjes (blik ) 2 el r... bekijk recept »
3 stengels bleekselderij 4 ciabattina's 3 eetlepels Dijonnaise 1 zak gemengde rocket slamelange (75 g) 300 g rosbief (vleeswaren)1. Bleekselderij schoonmaken en in stukken van 10 cm snijden. Stukken in dunne repen snijden. Ciabattin... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 500 g tomaten 1 Spaanse chorizoworst (250 g) 2 uien 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie ½ eetlepel paprikapoeder 1 blik kikkererwten (400 g) 1 vleesbouillontablet ½ pain boulogne ... bekijk recept »
2 uien 8 teentjes knoflook 1 winterwortel olijfolie 300 ml rode wijn 500 ml runderbouillon 500 g tomatenblokjes uit blik 1 kg runderriblappen 3 el bloem 2 el roomboter 4 takjes tijm 2 takjes r... bekijk recept »
4 stengels bleekselderij (geschild) 300 g winterwortel (geschild) 75 g cashewnoten (lichtgezouten) 1 theelepel zwarte peperkorrels 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 3 eetlepels ... bekijk recept »
1 l water 1 runderbouillonblokje 1 citroen 1 el chilivlokken 400 g kikkererwten (pot) 8 gedroogde abrikozen 300 g couscous 60 g rozijnen 1 ui zonnebloemolie 300 g rundergehakt 1 el kaneelpoe... bekijk recept »
2 flinke aardappels 1 ui 1 groene paprika 3 stengels bleekselderij 1 tl cajunkruiden 1 pittig worstje 3 eieren paar takjes peterselie 1 el bloem 1 teentje knoflook 1 ui 1 tj cajunkruiden 1 scheutje azijn 200 ml tomatenketchup 100 ml stroop ski... bekijk recept »