1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer1 eetlepel olijfolie extra vierge 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes) 450 g tuinerwten (diepvries) 800 ml groentebouillon (van tablet) 100 g gebroken sperziebonen (gehalveerd) 2 ... bekijk recept »
150 g winterpeen (geschild) 2 stengels bleekselderij 30 g boter 1 pakje Prosciutto di Parma ((vleeswaren 75 g), in reepjes) 400 g rundergehakt 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 50 ml rode wijn (vo... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 50 g boter 2 sjalotten (gesnipperd) 300 g risottorijst 1/2 flesje droge witte wijn (a 0.25 liter) 750 ml hete groentebouillon (van 1 tablet) 1 stukje Gorgonzola (48 (kaas, 200 g), in blokjes)1. S... bekijk recept »
250 g magere spekreepjes 800 g runderriblappen 4 el bloem 250 g winterpeen 5 stengels bleekselderij 600 g uien 375 ml tawny port 2 rundvleesbouillontabletten 600 ml kraanwater 1½ kg kruimige aardappelen 250 ml volle melk 75... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 1 komkommer 1 appel (bijv. Jazz) 2 tl grove mosterd 1 el rodewijnazijn 4 el extra vierge olijfolie1. Verwijder de stronk van de bleekselderij en schil de stengels met een dunschiller. Snijd de stengels in dunne b... bekijk recept »
300 g penne rigate 500 g gekookte bieten (schaal) 1 rode ui 4 stengels bleekselderij 110 g ongezouten walnoten 1 citroen 6 el olijfolie extra vierge 2 tl mosterd 2 tl vloeibare honing 75 g veldsla 175 g geitenkaas naturel 551... bekijk recept »
2 rode paprika's 2 el olijfolie 3 el boter 300 g spinazie 1 ui 1 stengel bleekselderij 1 teen knoflook 200 ml risottorijst 100 ml witte wijn 500 ml groentebouillon (van tablet) 50 g schapenkaas (bijv. pecorino)1. Verwarm de o... bekijk recept »
1 ui 1 winterpeen 3 stengels bleekselderij 40 g bladselderij 1½ kg kippenbout 1½ liter kraanwater 1 el zout 140 g boter 140 g bloem 12 pasteibakjes1. Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij in grove stukken en snijd de st... bekijk recept »
2 peren 1 el citroensap 4 verse vijgen 6 stengels bleekselderij 2 struikjes witlof 125 ml slagroom 400 g roquefort (kaas) (verbrokkeld) 300 ml melk 2 el maizena 3 el rode port1. Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuize... bekijk recept »
4 rode uien 6 el olijfolie 250 g winterpeen 4 tenen knoflook 3 stengels bleekselderij 250 g kastanjechampginons 40 g boter 1.2 kg rib-runderlappen (op kamertemperatuur) 8 g tijm (bakje à 15 g) 3 el bloem 300 ml Guinness&... bekijk recept »