1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer4 eetlepels roomkaas 1 wraptortilla (pak a 4 stuks) 100 g gekookte ham (in reepjes) 1 zoetzure appel ((bijv. Granny Smith), in blokjes) 1 stengel bleekselderij (fijngesneden)1. Smeer de roomkaas op de wraptortilla en verde... bekijk recept »
2 knoflook 4 sjalotten 400 g speklapjes 1 struik bleekselderij 1 rode paprika 2 el diksap (appel) 5 el zonnebloemolie 1 el kerriepoeder 300 g rijst 4 el pindasaus1. Pers de tenen knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de spekl... bekijk recept »
200 g spekreepjes 2 beefburgers tomaat (AH Greenfields) 5 stengels bleekselderij 300 g winterpeen (ongeschild) 1 ui 800 g tomatenblokjes 250 g verse lasagnebladen (schaal, koelvers) 250 g mozzarella 200 g cherrytomaten ... bekijk recept »
1 ui 2 stengels bleekselderij 600 g gemengde paddenstoelen 3 tenen knoflook 2 el olijfolie 4 takjes platte peterselie 4 takjes tijm 1½ liter groentebouillon (van tablet) 75 ml slagroom 4 sneetjes ciabatta's 2 el olijfolie ext... bekijk recept »
2 el olijfolie 3 stengels bleekselderij (in plakjes) 2 rode paprika's (in stukjes van 2 cm) 4 tenen knoflook (fijngesneden) 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 2 tl suiker chilipeper (molen 26 g)1. Verhit de olie e... bekijk recept »
300 g farro 3 stengels bleekselderij 500 g kleine spruiten 2 tenen knoflook 30 g boter 2 tl gemalen laurier 2 el bloem 250 ml hete kippenbouillon (van tablet) 1 handpeer 100 g walnoten 150 g Danish blue (blauwaderkaas)1.... bekijk recept »
2 uien 125 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 el olijfolie 2 runderschenkel met been 1 liter kraanwater 1 runderbouillontablet 0.05 g saffraan (zakje à 0.05 g) 50 g boter 300 g risottorijst 100 ml droge witte wijn 100 ... bekijk recept »
1 ui 250 g winterpeen 1 stengel bleekselderij 2 el olijfolie 25 g boter 450 g mager rundergehakt 6 el runderbouillon (tablet) 800 g tomatenblokjes (blik) 1 el tomatenpuree 300 g spaghetti1. Verhit de olie met de boter in e... bekijk recept »
2 x 2 ribkarbonades 5 eetlepels olijfolie 1 theelepel gedroogde oregano 2 zakken A-partjes (Toscaanse (a 425 g)) 1 struik bleekselderij (schoongemaakt) 2 appels (braeburn)1. Dep de karbonades droog met keukenpapier. Meng 2 ee... bekijk recept »
1 kg aardappelen (iets kruimig) 4 stengels bleekselderij (in stukjes) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) ½ zakje selderij ((a 40 g), fijngesneden)1. Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met wat zout 20 min. Kook... bekijk recept »