1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer1 kilo mosselen,2 tenen knoflook,4 stengels bleekselderij,3 eetlepels olijfolie,2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Daregal) ca. ? liter visbouillon,1 blikje tomaatstukjes (netto 400 g) zout,peper. Zeef het mosselkookvoc... bekijk recept »
? 1 ui ? 2 knoflookteentjes ? 1 rode Spaanse peper ? 2 worteltjes ? 2 stengels bleekselderij ? 200 gram linzen ? 1 eetlepel olijfolie ? 50 gram ontbijtspekreepjes ? 1 blik tomatenblokjes ? 3 gedroogde tomaten op olie ? zout ? versgemalen peper ? 3 e... bekijk recept »
150 gram rijstzout(vers gemalen) peper8 schijven ananas (uit blik)50 gram (gele) rozijnen150 gram Maasdammer kaas25 gram blanke hazelnoten of pijnboompitten. Voor de dressing: 1,5 dl yoghurt2-3 eetlepels mayonaise1 theelepel mosterd1 theelepel kerrie... bekijk recept »
350 g zilvervliesrijst (C1000) 1 kippenbouillontablet 300 g gegrilde achterham1/2 cm dik 4 el olijfolie extra vierge (C1000) 4 el fijngeknipt bieslook 4 zoetzure augurken (C1000) versgemalen peper 5 stengels bleekselderij 1 gele paprikain stu... bekijk recept »
12 takjes verse kruiden(basilicum,peterselie,koriander)1 gekookte rode biet,1/2 rode ui,10 gr boter,1 eetl kappertjes,balsamico-azijn,zout,peper(uit de molen),1/2 eetl sesam-olie,2 zalm moten a 150 gr2 eetl arachide-olie,1 ei,1/2 dl droge witte wijn,... bekijk recept »
12 takjes verse kruiden(basilicum,peterselie,koriander)1 gekookte rode biet,1/2 rode ui,10 gr boter,1 eetl kappertjes,balsamico-azijn,zout,peper(uit de molen),1/2 eetl sesam-olie,2 zalm moten a 150 gr2 eetl arachide-olie,1 ei,1/2 dl droge witte wijn,... bekijk recept »
12 takjes verse kruiden(basilicum,peterselie,koriander)1 gekookte rode biet,1/2 rode ui,10 gr boter,1 eetl kappertjes,balsamico-azijn,zout,peper(uit de molen),1/2 eetl sesam-olie,2 zalm moten a 150 gr2 eetl arachide-olie,1 ei,1/2 dl droge witte wijn,... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg, diepvries, 4 stengels bleekselderij, 1 ui, 25 gr. boter, 75 gr. ontbijtspekblokjes, 1 eetlepel cajunkruiden, 3 eieren, 1/2 dl. zure room, 75 gr. geraspte kaas, belegen. Verwarm de oven voor op 200 gr.C. Bak de bleekselderij met ... bekijk recept »
-1 el olijfolie -1 fijngehakt klein uitje -100 g rijst -3 dl gevogeltebouillon -1/2 geschilde appel in blokjes -1 stengel bleekselderij (in stukjes) -1 th lepel zachte kerriepoeder -peper en zout Stoom de risotto gaar in 20 min bekijk recept »
350 gr.rijst(bv.lassie zilverrijst) = zout = 400 gr.kipfilet = 2,5 dl kippenbouillon = 4 zoetzure augurken fijngehakt= 125 ml. tafelsaus bieslook (calve) = 5 stengels bleekselderijin dunne plakjes = 1 gele paprikain stukjes = 3 tomaten in partjes = ... bekijk recept »