Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Gnocchi met gerookte zalm en sperziebonen

1½ pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, a 500 g) 450 g sperziebonen (diepvries) 2 uien 2 teentjes knoflook 2 eetlepels (olijf)olie 200 g gerookte zalm 1 zakje verse bieslook (25 g) 200 ml crème fraîche1. ... bekijk recept »

Aardappelsalade met mosterd en bieslook

900 g A-partjes (2 zakken a 450 g) 2 eetlepels Zaanse mosterd 125 ml zure room 5 eetlepels mayonaise 1 eetlepel witte-wijnazijn 1 zakje verse bieslook ((a 25 g), in stukken van ca. 1 cm)1. A-partjes in water met zout ca. 8 min. ko... bekijk recept »

Gerookte zalmbonbon

12½ g bieslook ½ friszoete appel (bijv. elstar) 150 g rauwkostmix radijs 2 el Griekse yoghurt 2 el mayonaise 200 g gerookte zalm 40 g rucola 1 el olijfolie frisse citroen1. Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de... bekijk recept »

Groene asperges, vinaigrette van bloedsinaasappelen

3 eetlepels balsamicoazijn 0,5 bosje bieslook, fijngesnipperd 2 bundels groene asperges, met afgesneden uiteinden enkele takjes bieslook 4 fijne sneetjes bloedsinaasappel 1 teentje look, fijngehakt 1 eetlepel mosterd 1 koffielepel olijfolie 2 eetlepe... bekijk recept »

Aardappel-notenkoekjes met bieslook

600 g kruimig kokende aardappels zout 140 g ongezouten cashewnoten 1 ei ½ zakje verse bieslook peper 2 eetlepels bloem 6 eetlepels paneermeel olie om te frituren1. In pan kokend water met zout aardappels in ca. 20 minuten gaar ko... bekijk recept »

Gepofte aardappel met romige garnalen

4 grote aardappelen (schoongeboend) 2 zakjes panklare worteltjes (en peultjes (a 350 g)) 1 bakje verse roomkaas (met bieslook 60 (125 g)) 2 el melk 2 bakjes jumbo garnalen (a 100 g) ½ bakje verse bieslook ((a 2... bekijk recept »

Gegratineerde mosselen met saffraan en bieslook

1 bak verse mosselen (2 kg) 2½ dl droge witte wijn 2 draadjes saffraan 2 bekertjes creme fraiche (à 125 ml) 1 mespunt cayennepeper zout ½ zakje bieslook (à 25 g) 1 eetlepel citroensap 2 theelepels Franse moste... bekijk recept »

Pesto-aardappelen & sperziebonen

4 slavinken 2 el gedroogde Italiaanse kruiden 5 el olijfolie 1 kg vastkokende aardappel 600 g sperziebonen 1 ui 2 el verse bieslook 4 el pestosaus1. Rol de slavinken door de Italiaanse kruiden. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak h... bekijk recept »

Sandwichrolletjes met gerookte-zalmspread

8 sneetjes casinobrood 1 bakje gerookte zalmblokjes (100 g) 2 el yoghurtmayonaise sprietjes bieslook (paar) 1 citroen (in dunne plakjes) citroensap1. Korstjes van brood snijden en sneetjes met deegroller dun uitrollen. In kom... bekijk recept »

Asperge-kipcocktail

1 potje witte asperges (315 ml) 8 blaadjes kropsla 1 schaaltje kipfilet fumé (ca. 150 g) ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels volle yoghurt 1 theelepel kerriepoeder ½ eetlepel sherry... bekijk recept »

Pagina 13 van 100