1000 recepten met bieslook
De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer1 (oude) sneetjes bruinbrood 2 teentjes knoflook 200 g kruimige aardappel 200 g pastinaak 25 g roomboter 600 ml visbouillon 100 ml slagroom 2 gerookte forelfilets 1 bosje bieslook staafmixer Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil en sn... bekijk recept »
bieslook een scheutje olijfolie 50 g gehakte sjalotten 8 eetlepels groentebouillon 1 handvol bieslook, versnipperd 400 g kantharellen 2 eetlepels lichte room of soja 1 eetlepel olijfolie 8 tongreepjes, in de lengte in 2 gesneden 1 eetlepel witte wijn... bekijk recept »
1 kg aardappelen (vastkokend) 1 el olijfolie 1 bakje champignons ((250 g), in kwarten) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 bakje zuivelspread bieslook (light (125 g)) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesneden)1. Schil de ... bekijk recept »
4 sneetjes Fries roggebrood 3 zoute haringen (Hollandse nieuwe) 250 g aardappelsalade (bak à 600 g) ½ zakje verse bieslook (à 25 g)1. Roggebrood diagonaal halveren. Haring in reepjes van 1 cm snijden. Op vier borden elk 1 ro... bekijk recept »
1 rode ui 2 teentjes knoflook 2 el olijfolie 150 g wortel 100 g aardappel 400 g rauwe rode bieten 15 kersen 1.5 l groentebouillon 2 blaadjes laurier Cappuccino van bietjesPel en snipper de ui. Pel en sni... bekijk recept »
1 citroen 1 teen knoflook 4 el bieslook (bakje) 2 el platte peterselie (bakje) 100 g boter 600 g broccoli1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook. Snijd de bieslook en de... bekijk recept »
1 tl kerriepoeder 75 g geraspte oude kaas 8 g bieslook (bakje à 15 g) 400 ml courgette-knoflooksoep 63 ml zure room (bekertje à 125 ml)1. Meng de kerrie door de kaas en vorm hiervan een paar bergjes in een koekenpan met antiaanbakla... bekijk recept »
250 g farfalle 300 g wortels 3 el mayonaise 1 el citroensap 1 el olijfolie 3 stengels bleekselderij 250 g gerookte kipfilet 3 el verse bieslook 75 g rucola slamelange1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij... bekijk recept »
6 sneetjes wit casinobrood 3 el verse bieslook 75 g zuivelspread naturel light (bakje) 6 plakjes gerookte sandwich zalmplakken1. Snijd de korsten van de sneetjes af en leg ze op vershoudfolie. 2. Snijd de bieslook fijn. Besmeer de sneetjes... bekijk recept »
1 kleine courgette 8 sneden biobrood met spelt en pompoen 2 rijpe avocado's 2 takjes verse munt 1 koffielepel wasabi 1 bosje bieslook zout 0,5 citroen1. Rooster de sneetjes brood. 2. Hak de muntblaadjes fijn en versnipper de bieslook. 3. Snij de ... bekijk recept »