1000 recepten met bieslook
De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer25 g bieslook (bakje) 100 g roomkaas (pakje) 200 g rookvlees (plakjes)1. Knip de bieslook in stukjes van 5 cm. Snijd de roomkaas in plakjes, halveer de plakjes. 2. Leg op een plakje rookvlees eerst een laagje bieslooksprietjes, dan... bekijk recept »
bieslook 300 g geitenkaas 2 eetlepels olijfolie 100 g ontpitte groene olijven 100 g ontpitte zwarte olijven 1 bakje tuinkers 1 stokbrood zout en peper1. Snipper 1/4 van het bieslook fijn. 2. Hak de olijven fijn. Doe ze in een kom met (een beetje) ... bekijk recept »
1 pak sperziebonen (zeer fijn (450 g, diepvries)) 5 eetlepels olijfolie 1 zak gekruide ribbel partjes met knoflook en rozemarijn (600 g, diepvries) 2 blikjes tonijn op olijfolie (a 185 g) 2 eetlepels witte-wijnazijn 2 eetlepe... bekijk recept »
100 g geroosterde achterham (vleeswaren) ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 4 boulognebollen (afbakbrood) 4 eieren 4 eetlepels melk zout en versgemalen peper 25 g boter1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Ham in reepjes snijd... bekijk recept »
1 eetlepel bieslook, fijngehakt 1 bosje bieslook, fijngehakt 1 bosje postelein 100 g fijne boontjes, gestoomd 4 maatjes, in 3 stukken gesneden 1 koffielepel mierikswortel 0,5 rode ui, in dunne schijfjes 1 yoghurt natuur (125 g) 100 g zongedroogde tom... bekijk recept »
2 blikjes zalmragout (a 400 g) 4 tomaten 4 eetlepels crème fraîche (bekertje a 125 ml) 4 Italiaanse bollen (brood) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 2 zakken eikenbladslamelange (a 100 g) 1 cup honing-mosterddr... bekijk recept »
3 eieren 6 eetlepels kwark (halfvol) 25 g verse bieslook (fijngeknipt) 125 g gerookte zalmsnippers 4 bruine pistoletjes1. Eieren in steelpannetje met water aan de kook brengen, in 8 min. hard koken en afgieten. Eieren laten schrikke... bekijk recept »
2 limoenen 0,5 bosje bieslook 0,5 rode paprika 0,5 gele paprika 2 eetlepels kappertjes 2 eetlepels extra zuivere olijfolie 500 g zalmtartaar natuur 1. Maak de paprika's schoon: verwijder de pitten en witte vezels. 2. Snij het vruchtvlees in kleine b... bekijk recept »
300 ml water 1 groentebouillontablet 1 courgette 1 tl citroenrasp 2 el fijngeknipte bieslook 100 g surimi chunks 125 ml crème fraîche 1 snufje zout 1 snufje peper 1 blender of staafmixer1. Breng het water aan de kook. Los de bou... bekijk recept »
1 1/2 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken) 1 schaal filetlapjes (a la minute (400 g)) 2 eetlepels olijfolie 2 blikken maïskorrels ((3-pack, 3 x 198 g), uitgelekt) 1/2 bakje verse bieslook ((a 25 g), fijngesnede... bekijk recept »