1000 recepten met bieslook
De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer1 bos radijs ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 1 stukje komijnekaas (75 g) 1 zakje peen julienne (150 g) 4 el sladressing yoghurt (fles a 450 ml) 1 zakje veldsla (75 g) 250 g gemarineerde speklapjes à la minute... bekijk recept »
1 rijpe peer (Doyenne du Comice) 1 eetlepel citroensap 5 eetlepels walnotenolie zout en peper 6 sprietjes bieslook 1. Peer schillen, klokhuis verwijderen en boven kom fijn raspen. Citroensap en olie erdoor scheppen. Op smaak brengen met zou... bekijk recept »
250 g aardappelpuree met boter (koelvers, bak 450 g) 25 g bieslook (bakje 25 g) 150 g mais 50 g geraspte belegen kaas 4 luchtige ragoutbakjes in kerstboomvorm1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwarm de aardappelpuree 2 min. op vol... bekijk recept »
1 ui (gesnipperd) 1 eetlepel olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1250 ml groentebouillon (van tablet) 1 zakje groentemix (400 g) 1 zakje boontjesmix (250 g) 250 g half-om-halfgehakt 1 theelepel nootmuskaat&n... bekijk recept »
1 pak pommes duchesse (aardappelpureerozetjes, diepvries a 450 g) 2 pakken zalmfilet met garnaaltjes en zure-roomsaus (diepvries, a 2 stuks) 1 bakje Hollandse garnalen (100 g, koelvak) 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)1. Pom... bekijk recept »
3 sneetjes volkoren casinobrood 3 el kruidenolie 100 g verse geitenkaas 3 el bieslook 750 g mix van gele peen, pastinaak en pompoen 1 snufje peper1. Maal het brood in de keukenmachine of met de hand fijn. Verhit in in een paar gourmetpannetje wa... bekijk recept »
500 g pondjes kriel 2 el verse peterselie 2 el verse bieslook 1 teen knoflook 2 tl grof zeezout 50 g boter (op kamertemperatuur)1. Kook de krieltjes in de schil in 15 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de peterselie en bies... bekijk recept »
1 zakje verse bieslook (25 g) 125 ml crème fraîche 125 g verse geitenkaas (bijv. Bettine blanc) versgemalen peper ½ zak waterkers (a 75 g) 1 el olijfolie extra vierge 3 el aardappelzetmeel (of maizena) 1 tl poed... bekijk recept »
300 g pappardelle (pasta) 2 uien 3 el olijfolie 500 g bloemkool ½ tl gemalen nootmuskaat 200 ml crème fraîche 250 g gerookte kipreepjes ½ bakje bieslook (bakje 25 g) 180 g taleggio (kaas)1. Kook de pasta volge... bekijk recept »
30 g pijnboompitten 1 el milde paprikapoeder 13 g bieslook (zakje à 25 g) 200 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc 58 met korst) 2 el crème fraîche1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afko... bekijk recept »