Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Scampi's met citroen en bieslook

1 citroen 3 eetlepels olijfolie versgemalen peper 1 zak scampi's ((diepvries 500 g), ontdooid) 1 zakje verse bieslook ((25 g), fijngesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil ... bekijk recept »

Salade met groenteballetjes en caesardressing

4 tomaten 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g) 2 zakken gemengde ijsbergsla (extra (a 200 g)) 8 eetlepels sladressing caesar (fles a 400 ml) 1 stokbrood (meergranen boulogne (afbak, 250 g)) 4 eetlepels olijfolie 2 tenen k... bekijk recept »

Gazpacho van meloen en venkel

2 eetlepels bieslook, fijngesnipperd 1 cavaillonmeloen 2 eetlepels ciderazijn ijsblokjes 2 eetlepels olijfolie 200 g oudbakken brood paprikapoeder 1 Spaanse meloen (gele meloen) 0,5 knol venkel zout bieslook voor de afwerking1. Snijd de korsten van h... bekijk recept »

Zalm met riso en sperziebonen

1 pak riso fijne kruiden (250 g) 600 g sperziebonen 2 schaaltjes Schotse zalmfilet (a ca. 255 g) 2 teentjes knoflook 25 g boter of margarine 50 g zwarte olijven 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)Riso koken volgens gebruiksaanwijzing. Sperziebonen scho... bekijk recept »

Gegrilde entrecote met bieslook-rode-uiboter

50 g roomboter 2 el bieslook 1 rode ui 4 entrecotes met rozemarijn in rekje 2 el milde olijfolie 0,5 tl 4 seizoenenpeper 4 barbecuerekjes 1 barbecue1. Steek de barbecue aan. 2. Prak met een vork de boter, de bieslook en de ui door elkaar. Bewa... bekijk recept »

Franse aardappel-preisoep

2 middelgrote preien (ca. 400 g) 400 g aardappels (afkokers) 1 groentenbouillontablet 50 g ontbijtspek 10 sprietjes bieslook zout peper ½ theelepel nootmuskaat 4 eetlepels slagroom1. Witte en lichtgroene deel van de prei in ... bekijk recept »

Pastasalade met rauwe ham en meloen

227 g quinoa fusilli (pasta, pak, Pereg) 4 el extra vierge olijfolie 80 g Schwarzwalder schinken (ham AH Excellent) 25 g bieslook 250 g cherrytomaten 450 g gesneden cantaloupe (meloen) 75 g waterkers 150 g feta (AH B... bekijk recept »

Kalkoenplakjes met alfalfa-ricotta

4 sneetjes brood (vierkorn) 10 g verse bieslook 75 g ricotta (Italiaanse kaas) 1 theelepel grove mosterd (Zaans) selderiezout 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje a 140 g) 16 plakjes gerook... bekijk recept »

Aardappel-preisoep

750 g kruimige aardappelen 4 preien 4 el olijfolie 3 vleesbouillontabletten 1½ kg kraanwater 150 g bacon (pakje) 200 ml crème fraîche (beker) 25 g bieslook (bakje)1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd... bekijk recept »

Tongfilets in appelcidersaus met pappardelle en groenten

1 courgette 2 teentjes knoflook 2 flinke sjalotten 0.5 bos dragon 1 bos bieslook 75 g zeekraal 50 g lamsoor 500 g tongfilets 2 el boter 1 tl grove mosterd 2 el crème fraîche 140 ml (Texelse) appelcider 440 g verse pappardelle 2 el olijfolie 2 citro... bekijk recept »

Pagina 11 van 100