Bouillabaisse Met Croutes En Stokbrood

5
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een marinade: Overgiet 1 schep saffraandraden met 2 eetlp kokend water en laat 10 min trekken. Schil en hak 2 teentjes knoflook, meng ze met 3 eetlp olijfolie en voeg het saffraanmengsel toe. Snijd de vis in kleine stukken zodat ze ongeveer per 4 (= een portie) in een diep borp geschikt kunnen worden. Marineer de stukken vis per soort gedurende 1 a 2 uur.
  • 2 Maak de soep: Snijd de uien, de prei, de venkel en de selderijstengels in kleine stukken. Verwijder bij de selder eerst de nerven. Gebruik het groen van de venkel niet. Hak de blaadjes van de peterselie grof. (de stengels kunnen gebruikt worden bij de bereiding van de visbouillon). Pel de tomaten, haal het zaad en de harde kern eruit en snijd ze in kleine stukken. Week 1 schep saffraandraden gedurende 10 min in 3 eetlp kokend water. Haal met de dunschiller een breed stuk van de schil van de sinaasappel; verwijder het witte gedeelte volledig. Hak de rest van de knoflook fijn. Verhit 2 eetlp olijfolie en fruit hierin gedurende 6 min de ui, prei, selder en venkel. Voeg de tomaten, sinaasappelschil, knoflook en gehakte peterselie toe. Voeg de visbouillon en de geweekte saffraan toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat de soep gedurende 40 a 50 min zacht doorkoken tot hij dikker is geworden. Roer van tijd tot tijd door. Verwijder de sinaasappelschil uit de pan en roer de tomatenpuree en de Pernod erdoor. Voeg indien nodig nog peper en zout toe. De soep kan 1 dag van tevoren klaargemaakt worden.
  • 3 Afwerking: Droog de gemarineerde stukken vis met keukenpapier en schik ze per soort in een vuurvaste ovenschotel. Overgiet met wat achtergehouden visbouillon tot ze bijna onder staan. Dek af met aluminiumfolie en zet ze ? 20min in een oven van 200 ?c.

Bouillabaisse Met Croutes En Stokbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept