Vissoep (soupe de poisson)

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. onder in kokend water en doe ze in een bak met koud water. Ontvel en ontpit de tomaten (bewaar de pitjes) en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 2 Rasp de schil van de sinaasappel. Breng de visfond met 1 liter water, 1 ongeschilde ui, 2 doorgesneden ongepelde tenen knoflook, de tomatenpitjes, de tijm en de helft van de sinaasappelrasp aan de kook. Laat de bouillon op laag vuur 30 min. trekken met de deksel op de pan. Kook de aardappel mee tot die gaar is en bewaar hem voor de rouille.
  • 3 Zeef de bouillon. Week de saffraan in een eetlepel water. Schil en snipper 1 ui en 1 teen knoflook. Verhit 1 el olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook goudbruin. Schenk de gezeefde bouillon erbij en breng het geheel met de rest van de sinaasappelrasp, de saffraan en de tomatenblokjes aan de kook en laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
  • 4 Maak de rouille (peper-knoflookmayonaise): stamp de rode peper en de knoflook fijn in een vijzel met het zeezout (dit kan ook in de keukenmachine). Stamp de gekookte aardappel erdoor en druppel de olie erbij tot een mayonaiseachtig geheel ontstaat.
  • 5 Warm de witvis 6-8 min. zachtjes in de soep mee en de laatste 3 min. de zeevruchten. Serveer de bouillabaisse met de peterselie en de rouille. Lekker met getoast stokbrood en geraspte gruyèrekaas.
  • 6 U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken, bewaar in een afgedekte pan in de koelkast. Warm de vissoep de volgende dag langzaam op in 15 min. op laag vuur.

Vissoep (soupe de poisson) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaasrecept Poisson D'Avril
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Romige Tia Maria-taart Om Te Smullen
30-60 min -
Bekijk recept
Soupe De Poisson - Vissoep
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
moules a la marinière
0 min
Bekijk recept

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept