Vegetarische balletjes met rodekool
3
sterren op basis van
4
stem(men)
person
2
timer
20 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 eetlepel mayonaise
3 eetlepels yoghurt
½ teentje knoflook
1 citroen (geperst)
3 eetlepels olijfolie
300 g gesneden rodekool
1 schaaltje vegetarische balletjes (210 g)
1 voorgebakken Boulogne stokbrood
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom mayonaise mengen met yoghurt en knoflook. Sausje op smaak brengen met zout, peper en paar druppels citroensap. In andere kom dressing kloppen van helft van citroensap, 2 el olie met zout en peper naar smaak. In magnetron rodekool in afgedekte schaal met paar lepels water en rest van citroensap in 4 min. op vol vermogen (700 watt) beetgaar laten worden (de kool kleurt dan helderpaars). Na 2 min. koolreepjes omscheppen. Kool afgieten en citroendressing erdoor mengen. Stokbrood in 6-8 min. afbakken. In koekenpan met antiaanbaklaag vegetarische balletjes in 1 el olie in 5 min. rondom bruin en knapperig bakken. Brood halveren en opensnijden. Brood beleggen met lauwe rodekoolsalade en balletjes, knoflooksaus apart erbij geven.
Vegetarische balletjes met rodekool is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Rodekoolstamppot met rundervinken »
Vegaworstjes met rodekool & appel »
Romige rodekool met lekkerbek »
Rodekool met rozijnen »
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen »
Vegaworstjes met rodekool & appel »
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout »
Vegetarische kiproti met paprika en komijn »