Franse salade niçoise
3
sterren op basis van
5
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
500 g gebroken sperziebonen
2 eieren
250 g cherrytomaten
1 afbakstokbrood
320 g tonijn in olie (blik à 160 g)
½ rode ui
1 teen knoflook
4 el honing-mosterddressing
120 g zwarte olijven
Bereiding
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes en bak het stokbrood in de oven af volgens aanwijzingen op verpakking. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.
Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer het stokbrood erbij.
Franse salade niçoise is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Pastasalade à la niçoise »
Tonijnkroon à la niçoise »
Salade niçoise van slaharten (of mediterrane salade) »
Salade Nicoise »
Pompoentaartje met belegen kaas »
Franse andijviestamppot met rookworst »
Franse groenten- en broodgratin »
Warme bonensalade met geitenkaas »