Bouillabaisse (vissoep)
3
sterren op basis van
3
stem(men)
person
4
timer
40 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
2 teentjes knoflook
1 ui
1 prei
2 tomaten
1 sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
2 potten visfond (a 380 ml)
1 visbouillontablet
1 laurierblaadje
2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm)
1 envelopje saffraan
100 g kabeljauwfilet
200 g rouget barbet (vis)
1 eetlepel pernod (slijter)
peper
tabasco
1 bakje fruits de mer (vis 150 g)
Bereiding
Knoflook en ui pellen en fijn snipperen. Prei wassen en in dunne ringen snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Sinaasappel goed schoonboenen en met dunschiller 1 stukje van 4 cm afsnijden. In pan olie verhitten en knoflook, ui en prei ca. 2 minuten fruiten. Tomaat, tomatenpuree en fond toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Laurier, tijm, sinaasappelschil en saffraan toevoegen en soep zachtjes ca. 15 minuten laten koken. Intussen kabeljauw en rouget barbet in blokjes snijden. Pernod en visblokjes toevoegen aan soep en ca. 5 minuten tegen de kook aanhouden. Laurier, tijm en sinaasappelschil verwijderen en soep op smaak brengen met peper en tabasco. Fruits de mer over vier borden verdelen en hierover hete soep scheppen. Lekker met in olie gebakken stokbrood en rouille.
Bouillabaisse (vissoep) is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Mediterrane vissoep »
Toro (pikante vissoep) »
Thaise vissoep »
Romige vissoep »
Vissoep (soupe de poisson) »
Marseillaise Van Kabeljauwfilets »
Snelle Bouillabaisse »
Snelle Bouillabaisse »