Recepten met citroengras

649 recepten met citroengras

Citroengras

Citroengras Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.

Kreeftensoep met garnaal-coquillespies

12 wokgamba's 8 coquilles 1 snufje zout 1 snufje peper 4 stengels sereh (citroengras) 4 el zonnebloemolie 2 tenen knoflook 1 kleine rode peper 250 g kreeftensaus 1 bouillonketeltje vis 300 ml water 400 ml kokosmelk 1 citroen, sap 2 ... bekijk recept »

Daging roedjak

3 el zonnebloemolie 800 g sukadelappen 1 snufje zout 1 snufje peper 300 g uien 3 tenen knoflook 1 rode peper 1 stengel citroengras 3 macademianoten 2 tl ketoembar 1 tl koenjit 2 tl paprikapoeder 1 tl sambal oelek 1 el palmsuiker 400 ml ... bekijk recept »

Ramen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoi

350 g varkensreepjes 'Beter voor iedereen' 4 eieren 100 g noedels 2 paksoikolen 125 g minimaïs 150 g sojascheuten (bio) 5,7 dl rundsfond 2 verse rode pepers 1 groot stuk gember 1 sjalot 2 takjes citroengras 1 teentje knoflook 1 pot verse koriander 2 ... bekijk recept »

Thaise visballetjes met noedelsalade

2 rode pepers (zaadlijsten verwijderd) 1 limoen (schoongeboend) 1 tl gemalen citroengras (bakje 15 g) 300 g kabeljauwfilet 1 ei (losgeklopt) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 4 el Thaise vissaus (flesje 250 ml)... bekijk recept »

Carpaccio van ananas met citroengras

5 stengels citroengras 80 g fijne kristalsuiker 0,5 verse ananas verse munt1. Breng 20 cl water met de suiker in een steelpan aan de kook, voeg 3 fijngehakte stengels citroengras toe en laat 2 minuten sudderen. Neem van het vuur, laat afgedekt afkoel... bekijk recept »

Gekruide garnalensoep

200 à 250 g middelgrote, gepelde roze garnalen 0,5 citroen 1 stengel citroengras 2 middelgrote wortelen 1 schijf Chinese noedels (80 g) 1 eetlepel sojasaus verse koriander 2 vetarme visbouillonblokjes1. Snij de stengel citroengras in de lengte door, ... bekijk recept »

Citroengras-kipspiesje (Thailand)

250 g kipfiletblokjes 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1 rode peper (zonder zaadjes en fijngehakt) 1 bosuitje (fijngehakt) 2 eetlepels Thaise vissaus 2 eetlepels paneermeel 6 stengels sereh (citroengras) olie1. Door d... bekijk recept »

Vis in romige kokossaus

1 stengel sereh (citroengras) 4 cm verse gember 2 rode pepers 2 uien 1 blik tomatenblokjes (400 g) 500 g verse kabeljauwfilet 4 takjes koriander 2 eetlepels olie 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit) 1 blik kokosmelk ... bekijk recept »

Thaise kipfilet met wokgroenten

300 g pandanrijst (zak 1 kg) 2 el olie 1 schaal Thaise kipfiletblokjes (met citroengras (360 g)) 1 zak oosterse wokgroente (750 g, diepvries) 1 pakje kokosmelk (200 ml) 2 el verse koriander (in reepjes)1. Kook de ri... bekijk recept »

Thaise curryballetjes met pindasaus

1 limoen 500 g gehakt (half-om-half) 2 el Thaise groene currypasta 2 eiwitten 1½ el zonnebloemolie 200 ml kokosmelk 3 el pindakaas 1 el sojasaus 3 stengels citroengras (elk in 4 lange sprieten gesneden of 12 satestokjes... bekijk recept »

Pagina 7 van 65