Thaise curryballetjes met pindasaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar. Draai van het gehakt 24 stevige balletjes. Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.
  • 2 Verhit de grillpan goed voor. Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar.
  • 3 Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
  • 4 Serveer de saus bij de spiesjes. Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.

Thaise curryballetjes met pindasaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept