Recepten met tarbot

107 recepten met tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje

Voor 4 personen: 6 stukken tarbotfilet (± 200 g elk) 50 g garnaaltjes 800 g aardappelen 7 preiwitten 4 vellen filodeeg 50 g ricotta melk boter handvol basilicum peper zout Voor de saus: 3 dl visfumet 2 dl witte wijn 1 sjalot, gesnipperd 200 ml room b... bekijk recept »

Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter

Voor 4 personen: 4 tarbotfilets à 150 gram versgemalen peper zout 2 vleestomaten 1 winterwortel 1 stengel bleekselderij 1 prei 2 eetlepels gehakte dille (vers of diepvries) 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels witte wijn of visfond bakpapier of aluminiu... bekijk recept »

Tarbot belle époque

40 cl verse room 2 preiwitten 40 g boter 1 citroen 2 sjalotten 250 g grijze garnalen 5 cl cognac 25 cl visfumet 5 cl xeres azijn 80 g selderij 600 g tarbotfilets 2 koffielepels droge visfond 4 cl sesamolie 25 g tuinkers 5 cl arachide-olie 80 g wortel... bekijk recept »

Valentijnrecept Tarbot Met Champagnerisotto

1 sjalot boter of olijfolie 150 g risottorijst 1 groot glas champagne (of witte wijn) bouillon 1/2 bosje kervel 1/2 bosje waterkers visfumet (of tablet visbouillon) 2 eidooiers princesseboontjes peultjes 4 tarbotmoten zeekraal Hulpmiddel... bekijk recept »

Kleine Tarbotmoot Met Fijne Specerijen

1 kg kleine tarbot op de graat, paprika,piment,laurier,kummel,foelie, 300 g wortel, 1 appel, 1 eetlepel boter, 1 dl olie De tarbot door het kruidenmengsel halen en braden in verhitte olie; de boter toevoegen en licht bestrooien met zout. De wortelen ... bekijk recept »

gegrilde tarbotfilets met mediterrane

4 middenstukken van tarbot, elk 125g 1 rode en 1 groene paprika 1 kleine courgette 4 draadjes saffraan 1 teentje knoflook 100 gr kappertjes 1/2 dl olijfolie peper en zeezout gehakte bieslook 1. schil de paprika's , ontdoe van pitten en zaadlij... bekijk recept »

Bouillabaisse Van De Noordzee

1kg vaste vis (vijf verschillende soorten zoals zalmtarbotzeeduivelzeewolfzeepalingtong) 12 wulkengekookt 12 langoustineskort gekookt 20 kreukelsgekookt 1/2kg ongepelde garnalen tijm laurier 1 bol knoflook 4dl olijfolie peper en zout een sc... bekijk recept »

Courgettebloemen

6 courgettebloemen 100 gr. tarbot 1 eiwit 1 dl. room 3 dl. visbouillon 2 dl. visfond 1 dl. wijnwitte 0.5 dl. vermout 3 el. creme fraiche 100 gr. boter 2 el. dilleversefijngehakte Peper Zout Neem bij voorkeur een visbouillon die u kunt sto... bekijk recept »

Vissoep

300 gr vis (kabeljauwtarbot o.i.d.) 2 (vis)bouillonblokjes 2 laurierblaadjes halve venkelknol1 ui halve winterwortel 2 takjes peterselie peper 1 eetl (verse) dille Van een liter water en de visbouillonblokjes bouillon maken. De laurier, de in stukjes... bekijk recept »

Visschotel met reepjes gerookte zalm

4 stukken vis van 200 g (tarbot, kabeljauw, tong) 1 glas droge witte wijn 2 dl visbouillon 8 takjes wilde kervel 8 takjes dille 2 blaadjes munt 2 dl room 1 snede gerookte zalm Een visbouillon trekken van koppen en visgraten en het kookvocht van de g... bekijk recept »

Pagina 7 van 11