Recepten met tarbot

107 recepten met tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Viscurry

1/4 kopje olie, 1 kg gefileerde vis(heilbot of tarbot) 4 knoflooktenen,in plakjes gesneden, 5 plakjes gemberwortel, een klein stukje gemberwortel,fijngeraspt, 4 knoflooktenen,uit de knijper, 1 eetl.worcestersaus, 1 eetl.mosterdpoeder, 1 theel.kerrie,... bekijk recept »

Moten vis met prei en olijven

Neem 4 moten vis dit kan zeeduivel,heilbot,of tarbot wezen4 schone preien12 olijveneen scheut witte wijn6 dl waterzout en peper- Bak de prei en de dan fijn gesneden olijven als de prei zacht is voeg er dan de wijn bij en het water en zout en peper. -... bekijk recept »

Visshaslik

750 gram visfilets, zoals kabeljauw, tarbot, tong, snoekbaars, in blokjes 1 groene paprika 8 kleine tomaten of 2 tomaten, in vieren 8 kleine uien, of 8 stukjes ui 8 champignons [color=blue:9eb7e46a54]**voor de marinade:[/color:9eb7e46a54]4 eetlepels ... bekijk recept »

Salade met gegrilde kabeljauw, spekjes en citroendressing

2 stukken kabeljauwfilet à 75 gram 3 plakjes ontbijtspek 6 kerstomaatjes 1 lente-uitje 3 theelepels Franse mosterd 1 eetlepel fijngehakte dille 2 eetlepels citroensap 6 eetlepels olijfolie 100 gram gemengde sla Zout en peperVerwarm de grill voor op d... bekijk recept »

Nigiri Sushi

Verse zeebaars of roodbaarsfilet(s) 120 gram makreelfilet(s) 120 gram zalmfilet(s) 120 gram verse thonijnfilet(s) 120 gram tarbot- of marlijnfilet(s) 120 gram sushirijst 800 gram Wasabi 40 gram Voorbereiding Snijd rechthoeken van 2,5 x 5 cm uit de vi... bekijk recept »

basis visbouillon

500 gram stukjes vis bv. (tarbot.kabeljauw.schol) 1 ui 1 laurierblad 4 takjes peterselie 2 takjes bladselder 1 deciliter witte wijn peper en zout naar smaak 1. Spoel de vis af onder stromend water. Leg het in een pan met 1 liter water. Voeg gesne... bekijk recept »

griet met een ricardsausje

4 grietfilets solo 1 ajuin 2 sjalotten 200 ml visbouillon/fumet 1 glas droge witte wijn 200 ml room 1 bakje champignons peper en zout cayennepeper 200 g garnalen 1 bundel peterselie 1 scheutje ricard 1. saus2. * Laat een beetje boter smelten:... bekijk recept »

Spaghetti

600 g tarbotfilet 5 serehsprietjes (citroengras) 5 eetlepels olijfolie 0.5 citroen 0.5 sinaasappel 250 g spaghetti (zwarte) 1 paprika (rood) 100 g shiitake 1 preistengel 4 kerstomaatjes 200 g clams (vongole) 2 dl slagroom 10 sprietjes bieslook 1 bos... bekijk recept »

Portugese Sopa De Camarao

300 gram gefileerde tarbot/schol of tong 2 el. olijfolie 8 dl. visbouillon 3 eierdooiers 1 ei 6 el. kruim van oud witte brood zout/peper 1/4 theelepel tabasco 1 theelepel oregano 1 el. zeer fijne prer 100 gram noorse garnalen 2 hard gekookte eieren i... bekijk recept »

Chinese fondue

forelfilet tarbot zalmfilet schol courgette bleekselderij prei bosuitjes champignons sojasaus citroensap olieDe stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of bouillonblokjes gebruiken. Gebruik schepne... bekijk recept »

Pagina 8 van 11