Recepten met tarbot

107 recepten met tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Duo van tarbot en asperges, truffelsaus

100 g boter truffelschilfers 3 cl droge vermout 1 gehakte sjalot 10 cl gevogeltebouillon 12 groene asperges peper 800 g tarbotfilets zout1. Giet de truffelschillen af en vang het vocht op. 2. Smelt 30 g boter op een zacht vuur met zout, peper en het... bekijk recept »

Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes

500 g tarbotfilet 3 kleine courgettes 1 citroen 3 soeplepels olijfolie 2 soeplepels olijfolie met citroen 1 handvol basilicumblaadjes vijfbessenpeper en zout1. Verdeel de vis in 4 porties, overgiet met olijfolie met citroen, bestrooi met peper en laa... bekijk recept »

Saltimbocca van tarbot

5 bloemig kokende aardappel4 tarbotfilets (van 150 g)4 plakjes parmaham2 wortelen250 g broccoli3 gedroogde tomaten (op olie)boter2 el citroensap (waarvan 2 el voor de vinaigrette)5 el olijfolie (voor de vinaigrette)1 el basilicum (gehakte)0.5 teentje... bekijk recept »

Tarbot, Gegratineerd

Ca. 80 gr. tarbot per persoon Dijon-mosterd 3 witte boterhammen Bereidingswijze Smeer de tarbot aan de graatzijde licht in met wat Dijon-mosterd. Neem de witte boterhammen en snij de randjes eraf. Rasp ze door een (bol)zeef. Leg de tarbot met de most... bekijk recept »

Tarbot Met Tijmsaus

4 kleine tarbot 2 dl. visbouillon 150 gr. koude boterin klontjes 1 takje tijm Zout Peper Bereidingswijze Verhit de visbouillon. Pocheer de tarbot gedurende circa 10 minuten in de hete visbouillon. Breng in de tussentijd de visbouillon met de tij... bekijk recept »

Mousse van Tarbot en Forel

500 gr tarbotfiletpeper en zout100 cc droge witte wijn1 liter visbouillon1 kg forel filet300 cc visbouillon300 cc witte wijn20 gr gelatine2 komkommers400 gr bladspinazie500 cc room30 gr peterselie30 gr bieslook30 gr zuring250 gr forellen eitjes75 cc ... bekijk recept »

Scampi met Tarbot in blanke saus

Voor 2 personen: 8 scampi 250 gram tarbotfilet 1,5 dl droge witte wijn 1/2 dl slagroom 100 gram boter basilicum 4 artisjokbodems 1 sjalotje cayennepeper zout, peper citroensapSnij de tarbot in blokjes van 2 bij 2 cm. Pel de scampi en haal er de darm ... bekijk recept »

Tarbot gegratineerd met broodkruim en Dijonmosterd

ca. 80 gr. tarbot per persoon Dijonmosterd 3 witte boterhammen lavendelbloemetjes (verkrijgbaar bij de reformzaak) [color=blue]** saus:[/color] 2 dl. gevogeltebouillon sap van 1/2 citroen 50 gr. acaciahoning 2 dl. room of creme fraiche**Bereiding sau... bekijk recept »

Tarbot met bloemkoolmousseline

Voor 4 personen: 125 gr tarbot 1 bloemkool volle room boter peper, zout en nootmuskaat 1 rode paprika pijnboompitten verse parmezaanse kaas rucola basilicum olijfolie 1 kippenbouillonblokjeSnijd de bloemkool in roosjes en kook ze in gezouten water me... bekijk recept »

Tarbot met spruitjes, spek en mosterdsaus

4 tarbotmoten van 200 g 250 g spekblokjes 1 kg spruiten 3 sjalotjes bloem boter olijfolie peper en zout voor de mosterdsaus: 250 g boter 2 eierdooiers 2 eetlepels witte wijn 1 koffielepel mosterd peper en zoutKook de spruitjes beetgaar in gezouten wa... bekijk recept »

Pagina 1 van 11