107 recepten met tarbot
'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.4 moten tarbot van 2 cm dikte1 dikke prei,1 winterwortelpeterselielaurierfoelietijmzout3 dl Rose d&primeAnjou(liefst de Rose de Cabernet) 100 gram zachte boter100 gram champignons30 gram bloem. Snijd de prei en de wortel in dunne schijfjes. Bedek hie... bekijk recept »
1 venkelknol -4 sjalotten -1 eetlepel dille (fijngehakt) -0.5 eetlepels dragon (fijngehakt) -2 tomaten -600 g tarbotmoten -6 dl room -20 cl jenever -0.5 eetlepels mosterd (graanmosterd) -50 g boter (bakboter) -peper -zout -30 g bloem (tarwebloem) De ... bekijk recept »
Truffelvinaigrette: 1 eetlepel sherryazijn 1 eetlepel jus de veau 1 eetlepel truffeljus 4 eetlepels mooie olijfolie 2 theelepels ahornsiroop 1 drupje truffelolie 100 gram snoekbaarsfilet 1 dl room 4 stukken tarbotfilet van ongeveer 100 gram 2 grote a... bekijk recept »
800 g tarbotfilet400 g bananen5 eetlepels olie2 rode paprika's100 g sjalot1 teentje knoflook1 eetlepel vloeibare honing200 ml kokosmelk200 ml roomolijfolie2 eetlepels limoensap1 koffielepel geraspte limoenschil1 a 2 eetlepels zachte kerriepoeder1 eet... bekijk recept »
150 gr tarbotfilet per persoonVoor de ratatouille : 5 tomaten 2 uien 2 pepers (1 rode en 1 groene) 1 aubergine 1 courgette 5 sjalotten 1 takje dragon 1 koffielepel gehakte knoflookVoor het gevuld courgettebloempjeper persoon : 1 courgettebloem... bekijk recept »
1 tarbotfilet van plm 800 gr4 dl visfumet2 dl jenever4 tomaten (ontpitgepeld en fijngeprakt)gehakte basilicum1 teentje knoflookwat broodkruim200 gr boter2 wortelen1 preistengel (alleen het witte gedeelte)2 takjes bleekselderij1/2 venkelknolpeperzoutk... bekijk recept »
600 gram Tarbotfilet 8 x Groene asperges 0.5 borrelglaasje Grappa 0.8 liter Visfond 1 x Eierdooier 3 eetlepels Room 3 takjes Dilleversegehakte Kippenbouillonvan tablet Allesbinder Peperkorrelgedroogdeversgemalen Snijd van de asperges 1 centi... bekijk recept »
1 tarbotfilet (4 stuks (van 150 gram; )) 1 eekhoorntjesbrood (450 gram) 1 sjalot 1 walnoot (20 gram) 2 eetlepel(s) oljfolie, extra vierge 1 knoflook (2 teentjes) 1 boter (40 gram) 40 ml wijn, witte 1 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) likeur 200 ml... bekijk recept »
2 tarbotfilets (circa 600 gr./stuk) 3 dl room 3 dl visbouillon 1 dl witte wijn 50 g boter 1 handvol lievevrouwebedstro (of 3 borrelmaatjes Maitrank) 1 kg verse spinazie Peper Zout De tarbot halveren De visbouillon, de room, de witte wijn en het liev... bekijk recept »
6 tarbotfilets (± 200 g elk)50 g garnalen50 g ricotta800 g aardappelen7 preiwitten1 sjalot (gesnipperd)4 vellen filodeeg3 dl visfond2 dl witte wijn200 ml roommelkboter1 handvol basilicumpeperzout1. Snipper de sjalot. 2. Snipper een deel van de basili... bekijk recept »