Recepten met tarbot

107 recepten met tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Tarbot met crème van bloemkool

500 g tarbotfilet1 bloemkool400 g boschampignons4 el panko (of japans broodkruim)melk400 ml visbouillon200 ml room ( wat extra)50 g boter (in blokjes)nootmuskaatpeperzoutboter (om te bakken)1. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes ... bekijk recept »

Tarbot met citroendressing en rozijntjes

4 tarbotfilets (elk 150 à 200 g)1 stengel citroengras1 kl citroentijmrucola250 g wilde rijstolijfoliepeperzout2 onbehandelde citroenen (schil van)25 g suiker2 kl citroensap0.5 kl korianderpoeder0.5 kl komijnpoeder2 el rozijnen4 el amandelen (grof geh... bekijk recept »

Tarbot dugléré

4 tarbotfiletsboterpeperzout2 sjalotten (voor de saus)citroensap (voor de saus, sap van 1 citroen)2 el gehakt peterselie (voor de saus)150 ml room (voor de saus)20 ml Noilly Prat (voor de saus)200 ml witte wijn (voor de saus)300 g garnalen (voor de g... bekijk recept »

Gegrilde tarbot met kreeftenbearnaise

500 g aardappelen800 g tarbotfilethandvol krulsla10 el sjalot (gesnipperd)4 eidooiers250 g boterketchup2 dl witte wijn1 dl schaaldierenfond1 dl witte wijnazijn0.5 el kervel (gehakt)handvol dragon (fijngesnipperd)1 el dragon (gehakt, voor de saus)1 el... bekijk recept »

Op vel gebakken tarbot met quenelles van wortel en artisjok

4 moten tarbot (met vel, van elk 200 g)1 aardappel500 g wortelen (voor de wortelpuree)1 dl melk2 dl roomcitroensap1 kl boterboterolijfolie1 kl extra vierge olijfolie2 dl visfond4 artisjokbodems (voor de artisjokpuree)suiker1 ui2 sjalotten2 el bloem1 ... bekijk recept »

Tarbot op z'n Thais

4 tarbotfilets (van 150 g)2 limoenen1 dl kokosmelk2 el olie3 dl visbouillon4 blaadjes basilicum (Thaise)2 stengels selder2 stengels citroengras3 groene Spaanse pepers3 rode Spaanse peperszout1. Spoel het citroengras, de selder en de groene Spaan... bekijk recept »

Tarbot in champagnesaus

4 tarbotfilets100 g parmezaan (geraspte)2 courgettes (kleine)1 preiwit2 wortelen1 raap3 sjalotten50 g paneermeel0.5 fles champagne3 dl room210 g boteruit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 200ºC. 2. Schil de raap en de wortelen. S... bekijk recept »

Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje

6 tarbotfilets (± 200 g elk)50 g garnalen50 g ricotta800 g aardappelen7 preiwitten1 sjalot (gesnipperd)4 vellen filodeeg3 dl visfond2 dl witte wijn200 ml roommelkboter1 handvol basilicumpeperzout1. Snipper de sjalot. 2. Snipper een deel van de basili... bekijk recept »

Tarbot met eekhoorntjesbrood

1 tarbotfilet (4 stuks (van 150 gram; )) 1 eekhoorntjesbrood (450 gram) 1 sjalot 1 walnoot (20 gram) 2 eetlepel(s) oljfolie, extra vierge 1 knoflook (2 teentjes) 1 boter (40 gram) 40 ml wijn, witte 1 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) likeur 200 ml... bekijk recept »

tarbot in zoutkorst met béarnaisesaus

1 mooie tarbot grof zout 6 eieren dragon, peterselie, kervel 250 g boter witte wijn azijn1. strooi de helft van het grof zout in een ovenschotel (ongeveer 1,5 cm dik)2. besprenkel met wat water. leg de vis in zijn vel (maar de uitgewanden eruit geh... bekijk recept »

Pagina 5 van 11