Recepten met tarbot

107 recepten met tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

basis visbouillon

500 gram stukjes vis bv. (tarbot.kabeljauw.schol) 1 ui 1 laurierblad 4 takjes peterselie 2 takjes bladselder 1 deciliter witte wijn peper en zout naar smaak 1. Spoel de vis af onder stromend water. Leg het in een pan met 1 liter water. Voeg gesne... bekijk recept »

griet met een ricardsausje

4 grietfilets solo 1 ajuin 2 sjalotten 200 ml visbouillon/fumet 1 glas droge witte wijn 200 ml room 1 bakje champignons peper en zout cayennepeper 200 g garnalen 1 bundel peterselie 1 scheutje ricard 1. saus2. * Laat een beetje boter smelten:... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kg. vis (b.v. kabeljauwgriettarbotschar of schelvis. Vis naar eigen smaak nemen)250 gr. mosselen1 grote ui300 gr. aard. 3 eetl. oliehalf blik tomaten op sap2 takes tijm2 laurierblaadjes1 eetl. fijngehakte peterseliestukje sinaasappelschil4 teentjes... bekijk recept »

Bouillabaisse

Ingredienten: 1 kg visfilet ( tarbottongzeewolf of zeeduivel ) 200 gr mosselen200 gr gamba's gepeld1 ui2 st. bleekselderij stengels2 st. prei3 tomaten3 teentjes knoflookschil van 1 sinaasappel2 venkelknollen1 mespuntje saffraan1 lit. witte tafelwijn1... bekijk recept »

Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie

4 grote vastkokende aardappelen 3 dl olijfolie zout en peper 1 teentje look 4 el mayonaise 1 el verse bieslook 1 dl witte wijnazijn 2 boterhammen 400 g griet (in 4 stukken) 2 venkel 2 dl bisque (kant-en-klaar) saffraanSnijd de aardappelen en de venke... bekijk recept »

Orata con squame

Voor 2 personen:2 Dorade Royal1 courgette1 ltr. visbouillon (zie beschrijving)1 bos blad-peterselie1 dl. room400 gr. kruimige aardappelennootmuskaatpeultjes en doperwtenolijfolie**visbouillon** - De visbouillon maken van 1 kg. graten en koppen van ni... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis (pesce fresco, rombo, nasello, merluzzo, gamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 f... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis 1 potje venusschelpjes 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fles tomatensaus 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 dl droge witte wij... bekijk recept »

Aardappelcarpaccio Met Truffelolie En Kruidensalade

4 grotevastkokende aardappelen 1 eetlepel olijfolie 1 zakje rucola 2 takjes koriander 2 takjes munt 2 takjes dille 1 eetlepel truffelolie 4 takjes peterselie Druivenpitolie Peper Zout 1 truffel Halve eetlepel balsamicoazijn 2 takjes Citroenmelisse Be... bekijk recept »

Fondue in olie

200 gram gezeefde bloem 2 eieren 1 dl water 1 flesje bier garnalen mosselen kabeljauwfilet tarbot zeeduivel zeewolf tonijn schol zalm Oriëntaalse dipsaus: 1 dl sojasaus 1 eetlepel citroensap 1 theelepel sambal oelek 1 theelepel sesamolie 2 eetlepels ... bekijk recept »

Pagina 9 van 11