Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Schol Met Meerkazensaus

4 scholfilets peper en zout 2 eetlepels olie De saus 1 eetlepel olie 1/2 jonge prei in reepjes gesneden 1 dl visfond of bouillion 100 gram briezonder korst en in stukjes gesneden 100 gram geraspte jonge kaas 50 gram geraspte parmezaanse kaas De saus ... bekijk recept »

Schol Uit De Oven

1 schol1 el. olijvenontpit en in stukjes gesneden1 tomaat in plakkenca. 7 plakken courgette1 el. olijfolie1 takje rozemarijn2 takjes tijm1 takje saliepeper en zout zet de ovenschaal in het midden van de oven ca. 25 minuten bekijk recept »

Schol Met Bietensalsa En Sinaasappelrijst

2 handsinaasappels2 voorgekookte bietjes1 rode ui1 rode peper1 zakje verse koriander2 limoenen4 scholfilets3 el. zonnebloemoliezoutpeper250 gram notenrijst1 el. bouillonpoeder Sinaasappel goed schoonboenen en schil fijnraspen. Beide sinaasappels dik ... bekijk recept »

Schol Met Pikante Tomatensaus

90 gr magere zachte kaas 1 tl gedroogde oregano Mespuntje cayennepeper 4 scholfilets Dille en schuifjes limoen,voor de granering. Voor de tomatensaus: 1 el olie 1 kleine ui,gesnipperd 1 stengel bleekselderij,fijngesneden 1 pepertje,zonderzaadjes en g... bekijk recept »

Schol Met Meerkazensaus

4 scholfilets peper en zout 2 eetlepels olie De saus: 1 eetlepel olie 1/2 jonge prei in reepjes gesneden 1 dl visfond of bouillion 100 gram briezonder korst en in stukjes gesneden 100 gram geraspte jonge kaas 50 gram geraspte parmezaanse kaas Garneri... bekijk recept »

Schol Met Garnalen

200gr. schol125gr. garnalen200gr. creme fraiche1 ui1 rood pepertjeknoflookpeperolijfolie. De ui, knoflook en het pepertje fruiten in een beetje olijfolie. Vuur laag draaien. Creme fraiche en garnaaltjes erdoor roeren, scholfilets erop leggen en 10 mi... bekijk recept »

Schol In Pittige Tomatensaus

90 gram roomkaas1 theel. oreganosnufje cayennepeper4 hele scholfiletsschijfjes citroen en dille om te garneren. Voor de tomatensaus: 1 eetl. olie1 kleine ui gesnipperd1 stengel bleekselderij gehakt1 Spaanse peper van zaad ontdaan en gehakt 1/4 theel.... bekijk recept »

Schol Met Zomerprei

6 filets van verse scholsamen ca. 450 gram zout witte peper uit de molen 1 lange of 2 kortere niet al te dikke prei (en) 2 dl droge witte wijnzoals Pinot Blanc (Elzas) 2 dunne schijfjes van limoen of citroen 1 eetl. fijne Franse (Dijon)mosterd ... bekijk recept »

Schol In Pikante Tomatensaus.

90 g roomkaas? theel. oreganopoeder1 theel. cayennepeper4 hele scholfiletsschijfjes limoen en dille om te garneren 1 eetl. olie1kleine ui fijngehakt1stengel selderij in stukjes gehakt1 Spaanse peper zonder zaden en fijngehakt? van elk: gemalen komijn... bekijk recept »

Schol Uit De Magnetron

2 schollen2 paprika's1 gesneden uitje1 teentje knoflook geperst3 el hotpepper ketchup met water aangelengd (of andere pittige (s)ausverse korianderscheut sherry of witte wijn *De schone afgespoelde schollen in een schaal doen. *Ui, paprika en knof... bekijk recept »

Pagina 5 van 18