Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello

275 g Lassie zilvervliesrijst en linzen 4 el olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 300 g gesneden boerenkool (koelvers, zak à 300 g) 500 ml groentebouillon 4 portobello's (schaal à 2 stuks) 2 el balsamicoazijn 75 g Parmezaanse ka... bekijk recept »

Linzensalade met broccoli en ei

2 tenen knoflook 500 g broccoli 1 rode ui 275 g blonde linzen (pak 500 g) 4 eieren 4 el olijfolie extra vierge 1 el rodewijnazijn 2 tl mosterd1. Halveer de tenen knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de ui in dunne ringen. Bren... bekijk recept »

Curry van bloemkool met linzen en minigehaktballetjes

1 bloemkool 2 uien 1 el zonnebloemolie 500 g soepballetjes 2 el milde Indiase currypasta 200 ml kokosmelk 400 g linzen 3 el koriander1. Snijd de stronk van de bloemkool en verdeel de kool in middelgrote roosjes. Snijd de ui in ringen. V... bekijk recept »

Linzensoep met spinazie en makreel

400 g blonde/groene linzen (pak 500 g) 2 uien 200 g winterwortel 200 g prei 300 g gewassen spinazie (zak 300 g) 2 el worestersaus (flesje 150 ml) 1 schaal warmgerookte makreel (schaal ca. 215 g) 2 l koud water 1 snufje zout 1 snufje pepe... bekijk recept »

Linzensalade met paddenstoelen

300 g blonde linzen (pak 500 g) 1 teen knoflook (gehalveerd) 4 takjes tijm 2 bakjes paddenstoelenmelange (a 200 g) 5 el olijfolie 2 sjalotten (gesnipperd) 150 g zongedroogde tomaten ((potje 295 g), in reepjes) 3... bekijk recept »

Linzensalade met oude kaas

2 uien (in halve ringen) 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (fijngesneden) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 300 g panklare spinazie 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 250 g cherrytomaten (gehalveerd) ... bekijk recept »

Gnocchi van zoete aardappel met oesterzwammen & rösti-quiche van zoete aardappel

1 grote zoete aardappel 150 g speltmeel 2 eieren 1 ui 2 teentjes knoflook 0.5 bos salie 0.5 bos peterselie 300 g oesterzwammen of cantharellen 250 g zongedroogde tomaten 150 ml witte wijn 3 el mascarpone 75 g Parmezaanse kaas 3 zoete aardappels 1 ... bekijk recept »

Garam masala kip met zoete uien

4  zoete uien 1  rode peper 2 cm verse gember 400 g vastkokende aardappels arachideolie 1 el garam masala 2 el tomatenpuree 400 g kipbraadsticks 500 ml water 1 stronk broccoli 400 g linzen 1 bos... bekijk recept »

Witlofnestjes met linzensalade

200 g gedroogde linzen 4 stronkjes witlof 2 sjalotten 1 appel, Granny Smith 1 bos dille 75 g radijsjes 50 g walnoten 1 el grove mosterd 1 el witte balsamicoazijn olijfolie extra vierge blokrasp 1. Wel de linzen 24 uur in ruim koud water. 2. Breng... bekijk recept »

Taco's met gehakt en linzen

2 uien 1 eetlepel boter 1 schaaltje rundergehakt (ca. 275 g) 1 blikje linzen (400 g) 1 doos taco dinnerkit (12 stuks) 2 tomaten 1 avocado 1 eetlepel citroensap1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Uien pellen en snipperen. In ... bekijk recept »

Pagina 2 van 71