Recepten met schorseneren

128 recepten met schorseneren

Schorseneren

Schorseneren Het is een licht verteerbare groente en te koop van november tot maart, eigenlijk een vergeten groente! Onder stromend water de schorseneren goed schoonborstelen en een klein uur in water met azijn laten bleken. Wanneer ze blank zijn, afspoelen of heel laten of in grove stukken snijden. + lees meer

Rog Met Schorseneren

4 stukken rogvleugel van 350 g elk,1 l visbouillon,1 pak schorseneren,250 g sluimererwten,50 g boter,2 eetlepels kappertjes,2 eetlepels gesnipperde peterselie,1 eetlepel gesnipperde dragon, citroensap,azijn,peper en zout naar smaak Schilkde schorsene... bekijk recept »

Gegratineerde Schorseneren

-1 kg schorseneren -2 eetlepels azijn -1 l water zout en 2 eetl.citroensap SAUS: -30 g boter en 40 g bloem -1/4 l :warme vleesbouillon 1/4 l warme melk zout en witte peper -2 eierdooiers -cayennepeper en snuifje nootmuskaat VERDER: -250 g gekookte ha... bekijk recept »

Schorseneren Uit De Oven Met Ham

125 gram rauwe ham ? 40 gram geraspte kaas - 400 gram schorseneren ? zout. voor de saus: 20 gram boter ? 20 gram bloem ? 1 dl. bouillon van een tablet ? 1 dl. melk ? zoutpeper en nootmuskaat ? snufje chilipoeder ? 1 eierdooier. De schorseneren in wat... bekijk recept »

Schorseneren "oporto"

750 gm schorseneren 1 zout 400 gm ham in plakjes 1 boter 125 ml slagroom 200 ml rode port 1 scheutje worcestershiresaus 1 zout 1 peper 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden Schorseneren op de gewone wijze schoonmaken en koken met wat zout, waarbij... bekijk recept »

Schorseneren au gratin

1 kg schorseneren zout 20 gm boter 20 gm tarwebloem 250 ml melk of 125 ml melk vermengd met 125 ml bouillon 75 gm kaas geraspt zout peper naar smaak paprikapoeder naar smaak De schorseneren op de gewonen manier met wat zout gaarkoken.Intussen de ... bekijk recept »

Schorseneren uit de oven - Vet maaltijd fase 1

500 gram schorseneren 4 grote tomaten, ontveld en in kleine stukjes 15 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd 100 gram geraspte parmezaanse kaas 1 rode Spaanse peper, ontpit en in kleine stukjes Verse basilicum Olijfolie zeezout Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Schorseneren met spek en aardappelgratin

100 g pancetta (of gerookt spek, in dunne plakjes)500 g vastkokende aardappelen400 g schorseneren4 wortelen2 takjes selder1 teen knoflook200 ml room50 g zure room50 g geraspt kaas2 sneden bruin broodboterolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voo... bekijk recept »

Geroosterde pompoen, schorseneren, worteltjes, champignons

1 pompoen (muskaatpompoen, in schijven van 3 mm)4 schorseneren (proper gespoeld en geschild, in stukken van 3 cm)10 kleine wortel (met loof, goed geschrobd )1 bol knoflook (gehalveerd)100 g champignonspeperzoutgedroogde tijmgedroogde oreganogedroogde... bekijk recept »

Wok met scampi en schorseneren

1 kg schorseneren (verse)500 g oesterzwammen (in repen)4 lente-uien1 cm verse gember2 el olie2 el sojasaus2 el koriander (gehakt)2 el gehakt peterselie24 scampipeperzout1 kl sesamzaad (geroosterd)2 zakjes basmatirijst1. Verwerk de schoongemaakte scho... bekijk recept »

Schorseneren met morieljes

800 g schorseneren30 g gedroogde morieljes4 eidooiers150 ml room (minstens 30% vetgehalte)1 sjalot1 teen knoflook1 scheut citroensap2 el olijfolie2 el boterpeperzout1 el gehakt peterselie (en wat extra voor de afwerking)1. Week de morieljes in warm w... bekijk recept »

Pagina 5 van 13