Recepten met schorseneren

128 recepten met schorseneren

Schorseneren

Schorseneren Het is een licht verteerbare groente en te koop van november tot maart, eigenlijk een vergeten groente! Onder stromend water de schorseneren goed schoonborstelen en een klein uur in water met azijn laten bleken. Wanneer ze blank zijn, afspoelen of heel laten of in grove stukken snijden. + lees meer

Schorseneren "oporto"

750 gm schorseneren 1 zout 400 gm ham in plakjes 1 boter 125 ml slagroom 200 ml rode port 1 scheutje worcestershiresaus 1 zout 1 peper 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden Schorseneren op de gewone wijze schoonmaken en koken met wat zout, waarbij... bekijk recept »

hertenribben met schorseneren en bearnaisesaus.

Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »

hertenribben met schorseneren en bearnaisesaus

Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »

Kabeljauwhaasje met kalfsjus en schorseneren

4 kabeljauwhaasjes van 200 g 16 kasteelaardappelen (in langwerpige 6-kantige vorm gesneden aardappelen) 1 kg verse schorseneren 1 bokaaltje kalfsjus 1 eetlepel gehakte peterselie enkele kervelpluksels 2 dl room boter en olijfolie peper en zout **voor... bekijk recept »

Schorseneren met eiersaus

Voor 4 personen: 1,5 kg schorseneren azijn Voor de saus 30 g boter 40 g bloem 1/2 l melk 1 ei gehakte peterselie citroensap peper en zout nootmuskaatMaak de schorseneren schoon en snij ze in stukjes van ongeveer 5 cm. Kook ze beetgaar in gezouten wat... bekijk recept »

Schorseneren op grootmoederswijze met kip

Voor 4 personen: 800 g kipfilet 2 eetl. boter 3/4 eetl. tijm instantsausbinder voor donkere sausen peper en zout Voor de schorseneren: 500 g schorseneren (vers of diepvries) 100 g gerookte spekblokjes 1 sjalot 1 eetl. boter 1 koffiel. 'mosterd 2 laur... bekijk recept »

Tournedos van hert, schorseneren met gember en com

4 tournedos van hertenfilet van elk 150 gram 4 schorseneren 1 dl wildfond Luikse siroop verse laurier stukje gember 1/4 knolselder 200 gr aardpeer boter Compote van gedroogde abricozen,wortel en pistache: 2 wortelen 6 gedroogde abricozen pistachenoot... bekijk recept »

Geroosterde grietbot met schorseneren

600g grietbotfilet 90g boter5 cl vlierbloesemazijn sap van een halve citroen 1 dl room 2 dl visfumet1 kg schorseneren 1 kg gekookte aardappelen 2 dl karnemelk 1/2 fijngesnipperde sjalot 4 takjes kervel 4 wortelringetjes- Was de shorseneren en s... bekijk recept »

Gevulde poon met blanke botersaus en schorseneren

8 poon filets 4 schorseneren sap van 1/2 citroen een geutje room of melk nootmuskaat peper en zout voor de blanke botersaus: 1 dl witte wijn 150 g malse boter 1 fijngesneden sjalot sap van 1/2 citroen peper en zout groentenvulling: 1 prei 1 wortel 1 ... bekijk recept »

Roergebakken Schorseneren

1 pot schorseneren1 uimaggi bouillon italiaanse kruiden Bak de ui en roerbak de schorseneren mee. doe er een scheutje water bij en een kneepje bouillon. even laten pruttelen. bekijk recept »

Pagina 4 van 13