128 recepten met schorseneren
750 gm schorseneren 1 zout 400 gm ham in plakjes 1 boter 125 ml slagroom 200 ml rode port 1 scheutje worcestershiresaus 1 zout 1 peper 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden Schorseneren op de gewone wijze schoonmaken en koken met wat zout, waarbij... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »
4 kabeljauwhaasjes van 200 g 16 kasteelaardappelen (in langwerpige 6-kantige vorm gesneden aardappelen) 1 kg verse schorseneren 1 bokaaltje kalfsjus 1 eetlepel gehakte peterselie enkele kervelpluksels 2 dl room boter en olijfolie peper en zout **voor... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1,5 kg schorseneren azijn Voor de saus 30 g boter 40 g bloem 1/2 l melk 1 ei gehakte peterselie citroensap peper en zout nootmuskaatMaak de schorseneren schoon en snij ze in stukjes van ongeveer 5 cm. Kook ze beetgaar in gezouten wat... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 g kipfilet 2 eetl. boter 3/4 eetl. tijm instantsausbinder voor donkere sausen peper en zout Voor de schorseneren: 500 g schorseneren (vers of diepvries) 100 g gerookte spekblokjes 1 sjalot 1 eetl. boter 1 koffiel. 'mosterd 2 laur... bekijk recept »
4 tournedos van hertenfilet van elk 150 gram 4 schorseneren 1 dl wildfond Luikse siroop verse laurier stukje gember 1/4 knolselder 200 gr aardpeer boter Compote van gedroogde abricozen,wortel en pistache: 2 wortelen 6 gedroogde abricozen pistachenoot... bekijk recept »
600g grietbotfilet 90g boter5 cl vlierbloesemazijn sap van een halve citroen 1 dl room 2 dl visfumet1 kg schorseneren 1 kg gekookte aardappelen 2 dl karnemelk 1/2 fijngesnipperde sjalot 4 takjes kervel 4 wortelringetjes- Was de shorseneren en s... bekijk recept »
8 poon filets 4 schorseneren sap van 1/2 citroen een geutje room of melk nootmuskaat peper en zout voor de blanke botersaus: 1 dl witte wijn 150 g malse boter 1 fijngesneden sjalot sap van 1/2 citroen peper en zout groentenvulling: 1 prei 1 wortel 1 ... bekijk recept »
1 pot schorseneren1 uimaggi bouillon italiaanse kruiden Bak de ui en roerbak de schorseneren mee. doe er een scheutje water bij en een kneepje bouillon. even laten pruttelen. bekijk recept »