128 recepten met schorseneren
Het is een licht verteerbare groente en te koop van november tot maart, eigenlijk een vergeten groente! Onder stromend water de schorseneren goed schoonborstelen en een klein uur in water met azijn laten bleken. Wanneer ze blank zijn, afspoelen of heel laten of in grove stukken snijden. + lees meer6 plakjes Jambon d'Ardenne (ca. 100 g) 1 ui 2 2 eetlepels olijfolie 1 dl medium dry sherry 2 potjes schorseneren (a netto 530 g) 2 potten gevogeltefond (a 380 ml) 250 ml slagroom zout versgemalen peper nootmuskaat 2... bekijk recept »
500 g schorseneren ½ bos peen 2 el wittewijnazijn 2 el rode uien 1 el tijm (bakje) 2 el olijfolie 1 mespunt grof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Schil de schorseneren en peen met ... bekijk recept »
300 g schorseneren 12 sint-jakobsschelpen 1 dl melk 100 g zure room 1 eetlepel boter 1 handvol peterselie 1 koffielepel mosterd 1 dl olijfolie 1 eetlepel kappertjes een beetje Parmezaanse kaas peper zout1. Was en schil de schorseneren. Kook ze gaar i... bekijk recept »
4 varkensfiletlapjes 450 g aardappelkroketjes (diepvries) 680 g schorseneren (pot à 340 g) 125 g crème fraîche 30 g boter 15 g verse peterselie (bakje à 30 g)1. Zet de frituurpan aan. Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper ... bekijk recept »
600 g magere runderlappen 2 uien 2 teentjes knoflook 0.5 bos koriander 3 takjes tijm 2 rode pepers olijfolie 2 el bloem 200 ml rode wijn 200 ml koffie 2 paprika's Goulash Snijd het vlees in b... bekijk recept »
1 kg hertensukade 3 steranijs 4 jeneverbessen 3 blaadjes verse laurier 2 takjes rozemarijn 1 sinaasappel 500 ml rode wijn 50 ml rode wijnazijn 2 el boter 10 sjalotten 2 teentjes knoflook 750 ml wildfond 2 plakjes ontbijtkoek 4 grote kruimige aar... bekijk recept »
aardappelen bloemsuiker boter broodkruim gemalen belegen kaas 2 knoflookteentjes 1 koffielepel versgehakte tijm en rozemarijn 400 g paddenstoelen peper en zout 100 g spek 1 dl rode wijn 500 g seizoengroenten (wortelen, rapen, schorseneren, koolrabi, ... bekijk recept »
3 ajuinen, in partjes gesneden 1 blad peterselie voor de decoratie (facultatief) 1 blik (240 g netto) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt fleur de sel 200 g groene kool, grof gehakt 2 dl groentebouillon 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 2 p... bekijk recept »
30 g suiker 65 g zout 1 Franse scharrelkip 2 eieren 12 g gedroogde dragon 150 g boter 350 ml zonnebloemolie 30 g dragon (bakje, blaadjes grof gesneden) 100 ml rijstazijn (Saitaku) 50 ml volle yoghurt ½ tl zout 2 k... bekijk recept »
20 g italiaanse kruiden 1 teentje knoflook geperst 150 g gezouten boter op kamertemperatuur 2 schorseneren 1 pastinaak 1 winterpeen 1 koolraap 4 el olijfolieHaal de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak ze zeer fijn. Roer ze met de knoflook in ee... bekijk recept »