128 recepten met schorseneren
Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »
1 visgebraad (kabeljauwhaasje, gevuld met verse zalm +/- 600 g) 4 takjes verse rozemarijn 1 kruidentuiltje 100 g gerookt spek 100 g boter 1 kg schorseneren 2 soeplepels olijfolie 2 soeplepels bloem citroensap 1.5 cl alcoholazijn 3 rode paprika's 1 te... bekijk recept »
8 poon filets 4 schorseneren sap van 1/2 citroen een geutje room of melk nootmuskaat peper en zout voor de blanke botersaus: 1 dl witte wijn 150 g malse boter 1 fijngesneden sjalot sap van 1/2 citroen peper en zout groentenvulling: 1 prei 1 wortel 1 ... bekijk recept »
4 tournedos van hertenfilet van elk 150 gram 4 schorseneren 1 dl wildfond Luikse siroop verse laurier stukje gember 1/4 knolselder 200 gr aardpeer boter Compote van gedroogde abricozen,wortel en pistache: 2 wortelen 6 gedroogde abricozen pistachenoot... bekijk recept »
4 kabeljauwhaasjes van 200 g 16 kasteelaardappelen (in langwerpige 6-kantige vorm gesneden aardappelen) 1 kg verse schorseneren 1 bokaaltje kalfsjus 1 eetlepel gehakte peterselie enkele kervelpluksels 2 dl room boter en olijfolie peper en zout **voor... bekijk recept »
50 g grijze garnalen250 g schorseneren ( 6 extra)45 g boter2 dl room1 dl melk4 cl olijfoliezout1. Schil de schorseneren en snij de 6 extra exemplaren in plakjes. 2. Kook 250 g schorseneren gaar in de melk en de room. Haal van het vuur en mi... bekijk recept »
200 g schorseneren, geschild, gespoeld en in blokjes het sap van 1 citroen600 g bloemige aardappelen, geschild en gekookt4 El ricotta1 sjalot, fijngesnipperd15 g boter200 g champignons, in schijfjes200 ml vloeibare room400 g tongfilets paneermeel zou... bekijk recept »
750 g gemengd gehakt 1 ei 1 ui gesnipperd paneermeel 500G SCHORSENEREN 1 CITROEN BOTER PEPER EN ZOUT 600 g aardappelen 1 GROTE UI 400 GR WORTEL Een takje verse tijm 2 el mosterd 1. Verwarm de oven voor tot 170 °C.2. Snipper de ui fijn en ... bekijk recept »
2 rogvleugels 1 bussel schorseneren 1 busseltje kervel 3 eierdooiers 1 flesje hoegaarden 3 grote frituuraardappelen 2 dl light room 120 g geklaarde boter Solo Solo Liquide peper zout1. Was en schil de schorseneren. Kook ze beetgaar in kokend gez... bekijk recept »
1 kip van ongeveer 1,5 kg 8 teentjes look 2 dl witte wijn 2 dl kippenbouillon 500 gr schorseneren 1 beetje azijn en melk 1 eetl bloem 3 takjes peterselie 1 paar sprietjes bieslook 500 gr bladerdeeg 1 st ei1. snij de kipzonder been natuurlijk) in stuk... bekijk recept »