Recepten met schorseneren

128 recepten met schorseneren

Schorseneren

Schorseneren Het is een licht verteerbare groente en te koop van november tot maart, eigenlijk een vergeten groente! Onder stromend water de schorseneren goed schoonborstelen en een klein uur in water met azijn laten bleken. Wanneer ze blank zijn, afspoelen of heel laten of in grove stukken snijden. + lees meer

Kalfsschenkel met schorseneren

4 sneden kalfsschenkel (elk 200 g)tagliatelle500 g schorseneren2 el azijn2 el bloem1 el boter1 ui2 stengels bleekselder1 dl witte wijn1 el peterselie (gehakt)peperzout1. Spoel de schorseneren en schil ze onder stromend water. Snij ze in stukken van 4... bekijk recept »

Schorseneren au gratin

1 kg schorseneren zout 20 gm boter 20 gm tarwebloem 250 ml melk of 125 ml melk vermengd met 125 ml bouillon 75 gm kaas geraspt zout peper naar smaak paprikapoeder naar smaak De schorseneren op de gewonen manier met wat zout gaarkoken.Intussen de ... bekijk recept »

Schorseneren "oporto"

750 gm schorseneren 1 zout 400 gm ham in plakjes 1 boter 125 ml slagroom 200 ml rode port 1 scheutje worcestershiresaus 1 zout 1 peper 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden Schorseneren op de gewone wijze schoonmaken en koken met wat zout, waarbij... bekijk recept »

hertenribben met schorseneren en bearnaisesaus.

Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »

hertenribben met schorseneren en bearnaisesaus

Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »

Gevulde poon met blanke botersaus en schorseneren

8 poon filets 4 schorseneren sap van 1/2 citroen een geutje room of melk nootmuskaat peper en zout voor de blanke botersaus: 1 dl witte wijn 150 g malse boter 1 fijngesneden sjalot sap van 1/2 citroen peper en zout groentenvulling: 1 prei 1 wortel 1 ... bekijk recept »

Lauwwarme Schorsenerensalade

500 g schorseneren scheut azijn zout scheut melk 1 citroen 3 takjes basilicum of peterselie 1 theelepel (grove) mosterd 3 eetlepels olijfolie (versgemalen) peper 75 g veldsla 1. Boen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wo... bekijk recept »

Bloemkoolmousse met Sint-Jakobsvruchten

12 sint-jakobsvruchten 4 schorseneren 1 mooie bloemkool 50 g Solo 2 cl olijfolie enkele basilicumblaadjes peper zout muskaatnoot 1. Balsamicoreductie. Doe de balsamicoazijn en de suiker in een pannetje en laat dit inkoken tot een siroop.2. Snijd... bekijk recept »

Nootjes van reebok met mousseline van knolselder,

12 reenootjes een halve knolselder 1 aardappel room 1 pak schorseneren 4 dl wildfond 4 dl rode wijn - een scheutje cognac een scheutje port notenolie boter gebroken amandelen 1 pakje tempurabeslag enkele takjes maggikruid nootmuskaat peper en zoutLaa... bekijk recept »

Carpaccio Van Hertenfilet

320 gr hertenfilet 250 gr schorseneren 2 dl olijfolie 1/2 dl truffeljus (blik) 1/4 dl balsamicoazijn peper en zout 1/4 gehakte ui 1/4 bosje peterselie 1 stuke laurierblad 10 jeneverbessen 1 bosje kervel Schil de schorseneren met een dunschiller en ko... bekijk recept »

Pagina 8 van 13