Rog Met Schorseneren

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schilkde schorsenerenmet een dunschiller en leg ze onmiddellijk in water met een geut azijn om verkleuring te voorkomen. Snijd ze in staafjes van 4 cm lang en snijd de zwarte puntjes weg. Snijd de dikkere sukken nog eens middendoor zodat ze allemaal ongeveer even dik zijn. Spoel de schorseneren dan grondig en kook ze beetgaar in ongeveer 8 minuten in water met een geut azijn en wat zout. Blancheer dan de erwten gedurende 3 minuten in licht gezouten kokend water en laat ze schrikken in ijskoud water. Breng de visbouillon aan de kook en pocheer hierin de stukken rog gedurende 5 tot 8 minuten, naargelang de grootte. VErwijder de kookpot van het vuu en houd de vis in de bouillon warm. Bak de schorseneren en de erwten in een klontje boter en houd ze warm. Smelt de boter, vermeng ze met de kappertjes, de peterselie, de dragon, het citroensap, zout en peper. Schikde groenten en de vis op een bord en overgiet deze met de botersaus.

Rog Met Schorseneren is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes
45 min-
Bekijk recept
Bruschetta met rog
30 min
Bekijk recept
Rog gefarceerd met verse spinanzie, tempura van gr
0 min
Bekijk recept
Frisse salade van gebakken rog, pijnboompitjes, ko
0 min
Bekijk recept