Schorseneren Uit De Oven Met Ham

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De schorseneren in water met zout in +- 20 minuten beetgaar koken. Daarna zijn ze goed te schillen of te pellen. Maak ondertussen de saus. Smelt de boter, voeg de bloem toe en al roerend de bouillon en de melk. Maak de saus op smaak af met zout, peper, nootmuskaat en chilipoeder. Roer het eidooier los met iets van de hete saus en voeg dit mengsel (van het vuur af) toe aan de saus. Snijd de rauwe ham in dunne reepjes. Laat de schorseneren uit lekken. Leg in een beboterde ovenschaal een laag schorseneren afgewisseld met een laag rauwe ham. Bedek het geheel met de saus en strooi de kaas erover. Plaats de schotel gedurende 15 minuten in de oven op 220* C. Serveren met gekookte aardappelen.

Schorseneren Uit De Oven Met Ham is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept