Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Tartaarburger Met Geroosterde Groenten

2 rundertartaartjes 1 el fijngesneden peterselie 1/2 tl paprikapoeder versgemalen peper zout 2 kleine venkelknollen 2 el olijfolie 3 tl balsamicoazijn 1 gele paprikain repen 1 rijpe vleestomaatin dikke plakken 75 gram brie light (11% vet) ... bekijk recept »

Roomsoep Van Eekhoorntjesbrood Met Zoetzure Komkommer

Voor de soep:50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (cepes of porcini)1 el olijfolie25 gram fijngesneden sjalot75 gram venkel in kleine stukjes40 gram wit van prei in ringetjes50 ml cognac1,2 liter krachtige gevogelte,- of groentenbouillon250 cc slagroom... bekijk recept »

Garnalensoep Met Roomhoedje

250 gr. ongepelde grijze garnalen1 sjalot1 groene selderij1 wortel1 ui1 venkel1 prei3 tomaten1 visfumet1 glas droge witte wijn15 cl. room1 el. olie1 takje tijm1 blaadje laurier4 draadjes saffraanverse dillepeper en zout. Fruit de sjalot, selderij en ... bekijk recept »

Scampisouffle Op Zwarte Pasta Met Noilly Pratsaus En Basilic

125 g gepelde scampi?s (grote garnalen)20 g scampibouillon (of visbouillon)scheutje cognacscheutje olijfolie1 dl slagroom 2 eierenzoutpeper100 g zwarte pasta. voor de saus: 1 klein sjalotjefijngesnedenklein stukje wit van preifijngesneden35 g venkelf... bekijk recept »

Kabeljauwmoten Met Vanille En Een Tagliatelle Van Groenten

1 venkelknol,4 wortelen,4 kabeljauwmoten,5 cl olijfolie,zout en versgemalen peper,4 kleine courgettes,1 koffielepel vanillepoeder Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180?C Bereidingswijze Meng het vanillepoeder onder de olie. Leg de kabeljauwmoten ... bekijk recept »

Venkellasagne

Lasagnebladen 1 knol venkel dunne plakjes rauwe ( parma) ham 2 ( liefst buffel-) mozzerellabollen olijven,naar smaak voor de saus: 3 stengels bleekselderij 1 ui 2 tenen knoflook 1 blik tomatenstukjes 1 runderbouillonblokje Verse basilicum en tijm sch... bekijk recept »

Italiaanse Vissoep

1 zak zeevruchtencocktail (diepvries 500 g)6-7 eetlepels olijfolie extra vierge1 ui gesnipperd2 teentjes knoflook gepeld1 bospeen (of 10 cm winterpeen) in kleine blokjes1 stengel bleekselderij in kleine blokjes1 venkel in kleine blokjes100 ml droge w... bekijk recept »

Mediterrane vissoep

1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 kleine ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 kleine prei, fijngesneden 2 eetlepels olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepels suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 klei... bekijk recept »

Gebraden kip met zoetzure saus

1 kip van zo’n 2 kilo zeezout zwarte peper handvol verse, grof gehakte peterse; lie 3 stukken duimgrote gember, ongeschild gerasp; t 2 rode paprika’s, gehalveerd en de zaadjes; verwijderd 2 gele paprika’s, gehalveerd en de zaadjes; verwijderd 2 ge... bekijk recept »

Risotto met zalm

150 gm verse zalm zonder graat 1 middelgrote ui, gesnipperd 1/2 venkelknol, in stukjes gesneden 1 small blikje zoete maïs, uitgelekt 100 gm diepvrieserwtjes 300 ml bouillon 100 ml witte wijn 100 ml water 1/2 theelepel(s) oestersaus 1 vers gemalen pep... bekijk recept »

Pagina 99 van 100