1000 recepten met venkel
1 pak tomaten cremesoep - 1 deciliter witte droge wijn - 1 venkelknol - 0,5 winterwortel - 400 gram kabeljauwfilet - 100 gram crabsticks - 100 gram Noorse garnalen - 2 theelepels gedroogde rozemarijn - 150 gram roomkaas met kruiden - zwarte peper & z... bekijk recept »
2 kreeften (diepvries) van elk ? 400g. voor de kruidenolie: 1 dl olijfolie 1 teentje knoflook kruiden: 1 koffielepel basilicum 1/2 koffielepel komijn 5 korianderbolletjes ? 30 safraandraadjes peper en zout. Voor de saus: 1/2 tomaat (ontpit) 1/... bekijk recept »
350 g hacheevlees1 el maiskiemolie3 el fijngesneden rode ui1 stengelcitroengras 1 tl fijngesneden verse gember2 knoflookteentjesfijngesneden2 rijpe tomatenzonder vel in blokjes50 ml medium sherry100 ml kippenbouillon8 plakjes roomboter bladerdeegontd... bekijk recept »
2 rundertartaartjes 1 el fijngesneden peterselie 1/2 tl paprikapoeder versgemalen peper zout 2 kleine venkelknollen 2 el olijfolie 3 tl balsamicoazijn 1 gele paprikain repen 1 rijpe vleestomaatin dikke plakken 75 gram brie light (11% vet) ... bekijk recept »
Voor de soep:50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (cepes of porcini)1 el olijfolie25 gram fijngesneden sjalot75 gram venkel in kleine stukjes40 gram wit van prei in ringetjes50 ml cognac1,2 liter krachtige gevogelte,- of groentenbouillon250 cc slagroom... bekijk recept »
250 gr. ongepelde grijze garnalen1 sjalot1 groene selderij1 wortel1 ui1 venkel1 prei3 tomaten1 visfumet1 glas droge witte wijn15 cl. room1 el. olie1 takje tijm1 blaadje laurier4 draadjes saffraanverse dillepeper en zout. Fruit de sjalot, selderij en ... bekijk recept »
125 g gepelde scampi?s (grote garnalen)20 g scampibouillon (of visbouillon)scheutje cognacscheutje olijfolie1 dl slagroom 2 eierenzoutpeper100 g zwarte pasta. voor de saus: 1 klein sjalotjefijngesnedenklein stukje wit van preifijngesneden35 g venkelf... bekijk recept »
1 venkelknol,4 wortelen,4 kabeljauwmoten,5 cl olijfolie,zout en versgemalen peper,4 kleine courgettes,1 koffielepel vanillepoeder Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180?C Bereidingswijze Meng het vanillepoeder onder de olie. Leg de kabeljauwmoten ... bekijk recept »
1 zak zeevruchtencocktail (diepvries 500 g)6-7 eetlepels olijfolie extra vierge1 ui gesnipperd2 teentjes knoflook gepeld1 bospeen (of 10 cm winterpeen) in kleine blokjes1 stengel bleekselderij in kleine blokjes1 venkel in kleine blokjes100 ml droge w... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 kleine ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 kleine prei, fijngesneden 2 eetlepels olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepels suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 klei... bekijk recept »