1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer500 gram heilbot filets versgemalen zeezout en peper 1 courgette 1 venkel 1 winterwortel 1 rode ui 1 citroen bosje verse of diepvries dille 1 el (olijf)olie 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cmVerwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken bakpapier op ... bekijk recept »
4 kilo mosselen 1 venkel of 3 stengels bleekselderij 2 jonge bosworteltjes 3 bosuitjes 1 eetlepel verse tijmblaadjes 1 dl droge witte wijn 1 zakje roomsaus (Knorr) 150 gram gorgonzola of verse roomkaas met kruiden peperMaak de groenten schoon. Snijd ... bekijk recept »
1 kg grote garnalen3 teentjes knoflookgemberwortel (1cm)4 lente-uitjes (grote stukken)2 groene pepers (zonder pitjes) in stukjes snijden3 eetl olie1 eetl gemalen koriander1/2 theel venkelzaad1/4 theel mosterdzaad2,5 dl kokosroom100 gr korianderblaadj... bekijk recept »
4 tournedos - 50 gram boter - 1 aubergine - 1 ui - 4 tomaatjes - 150 gram rijst - 2 eieren - 50 gram bloem - laurier - salie - gedroogde venkel - 1 dl olie - zoutpeper - 1 bouquet garni Doe de tournedos in een schaal, strooi er tijm, laurier, salie e... bekijk recept »
1.25 kg lamsvlees in blokjes - 3 uien in halve ringen - 4 ansjovisfilets 30 min. in melk geweekt - 3 t bloem - 1 t geraspt citroenschil - 2 e olie - 325 ml kippenbouillon - 1 e peterseliefijn - 1/2 t gedroogde venkel - 2 t zout - 1/4 t peper VOOR WIT... bekijk recept »
8 rostirondjes 1 theelp rozemarijn 1 theelp oregano 1 lp olijfolie voor de saus: 1 teen knoflook 1 rode ui,gesnipperd 2 lp olijfolie 1 lp tomatenpuree 1 tomaat in blokjes 100 gr gedroogde abrikozen,in plakjes 1 snufke komijnpoeder 1 snufje koriander... bekijk recept »
1 Grote Lamsbout / Lamsrolade (gewicht afhankelijk van hoeveel gasten je hebt) 1 bosje verse Rozemarijn 2 Uien 2 Eetlepels verse of gedroogde tijm 3 Eetlepels Balsamico azijn 3 Eetlepels Honing Scheutje wijn Zout en Peper - Voor erbij: 1 Grote Venke... bekijk recept »
1 rode paprika - 1 gele paprika - 2 courgettes - 1 venkel - 1 aubergine - zout en peper - olijfolie Voor de dressing: 1/2 bosje basilicum - 1/2 bladpeterselie - 2 eetl. witte wijnazijn - 8 eetl. olijfolie - 1 teentje knoflookzeer fijngehakt -1 chilip... bekijk recept »
Zie recepten Bereidingswijze Vleesmarinade :1/2 l kwaliteitsolijfolie 1/2 l druivenpitolie 1 dl notenolie 20g gedroogde basilicum 20g korianderbollen 20g zwarte peperbollen 6 chilipepers 10 teentjes knoflook 4 takjes gedroogde tijm 4 laurier... bekijk recept »
4 roodbaars- of doradefilets (elke stevige vis is goed) van elk circa 150 gram1 gesnipperde uisap van 1 citroen2 a 4 uitgeperste knoflooktenengemalen witte peper of sambal2 tl. gemalen komijnkwart tl. koenjit2 tl. paprikapoederzout3 el. olijfolie2 el... bekijk recept »