1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer600 g kipfilet 1-2 l kippenbouillon (tablet) 2-3 venkelknollenin dunne reepjes 200 g fetaverkruimeld 1-2 el fijngesneden verse koriander 1-2 el fijngesneden verse munt 1-2 (rijst) azijn 4-5 el notenolie zoutwitte peper frituurolie dunne tra... bekijk recept »
225gr droge groene bonen,een nacht geweekt en uitgelekt-225gr penne of een andere korte pastasoort-6 el olijfolie-8,5 dl groentebouillon-2 grote uien,in ringen-2 teentjes knoflook,fijngehakt-2 laurierblaadjes-1 tl gedroogde oregano-1 tl droge tijm-5 ... bekijk recept »
2 kg panklare mosselen 2 venkelknollen 1 groene paprika 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomaatblokjes (400 gr) 300 gr tuinerwtjes (diepvries) zoutpeper 15 gr verse koriander 12 groene olijven Spoel de mosselen onder koud water af en gooi kapotte en... bekijk recept »
700 gr magere riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 3 el slaolie 2 el olijfolie 1 1/2 tl zwarte peper 1 1/2 tl gemberpoeder enkele draadjes saffraan 2 1/2 el gehakte koriander 2 venkelknollen ? 500 gram 300 gr doperwten Snijd het vlees in grov... bekijk recept »
700 gr magere riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 3 el slaolie 2 el olijfolie 1 1/2 tl zwarte peper 1 1/2 tl gemberpoeder enkele draadjes saffraan 2 1/2 el gehakte koriander 2 venkelknollen ? 500 gram 300 gr doperwten Snijd het vlees in grov... bekijk recept »
1 kg mosselen, 400 g diverse visfilets, 50 g ui, 50 g prei, 50 g wortel, 50 g groene selderij, 50 g venkel, 100 g aardappelen in blokjes, 2 dl witte wijn, 5 dl visbouillon, 25 g roux(dit is een mengeling van 1 deel gesmolten boter en 1 deel bloem), 3... bekijk recept »
400 gram vastkokende aardappelen 1 venkelknol 1 eetlepel zilveruitjes 1 blikje tonijn naturel 1 eetlepel kappertjes 2 eetlepels tomatenketchup 1 theelepel paprikapoeder peper zout 2 eieren 2 eetlepels creme fraiche 75 gram geraspte kaas. Snijd de aar... bekijk recept »
1 pak tomaten cremesoep - 1 deciliter witte droge wijn - 1 venkelknol - 0,5 winterwortel - 400 gram kabeljauwfilet - 100 gram crabsticks - 100 gram Noorse garnalen - 2 theelepels gedroogde rozemarijn - 150 gram roomkaas met kruiden - zwarte peper & z... bekijk recept »
2 kreeften (diepvries) van elk ? 400g. voor de kruidenolie: 1 dl olijfolie 1 teentje knoflook kruiden: 1 koffielepel basilicum 1/2 koffielepel komijn 5 korianderbolletjes ? 30 safraandraadjes peper en zout. Voor de saus: 1/2 tomaat (ontpit) 1/... bekijk recept »
350 g hacheevlees1 el maiskiemolie3 el fijngesneden rode ui1 stengelcitroengras 1 tl fijngesneden verse gember2 knoflookteentjesfijngesneden2 rijpe tomatenzonder vel in blokjes50 ml medium sherry100 ml kippenbouillon8 plakjes roomboter bladerdeegontd... bekijk recept »