1000 recepten met venkel
4 roodbaars- of doradefilets (elke stevige vis is goed) van elk circa 150 gram1 gesnipperde uisap van 1 citroen2 a 4 uitgeperste knoflooktenengemalen witte peper of sambal2 tl. gemalen komijnkwart tl. koenjit2 tl. paprikapoederzout3 el. olijfolie2 el... bekijk recept »
4 tongscharren2 kl venkelzaad1 citroenpeperzoutolijfolie200 ml droge, witte wijn1 aubergine1 venkel1 courgette1 tomaat1 teen knoflookrozemarijn (enkele takjes)tijm (enkele takjes)400 g groene tagliatelle2 el bieslook2 el peterselie2 el basilicum1. Ve... bekijk recept »
400 g visfilet (stevige witte, zeker geen vette vis zoals zalm of tonijn)4 langoustines200 g gemengde zeevruchten (mosselen, octopusjes, sint-jakobsvruchten)2 aardappelen1 gegrilde paprika2 tomaten (in stukken)8 kerstomaten200 ml tomatenpuree (pulp)1... bekijk recept »
4 visfilets (witte, koolvis of pieterman of schelvis ...)16 venusschelpen1 wortel0.5 groene paprika0.5 rode paprika0.5 venkel1 chilipeper (in ringen)100 g sojascheuten1 bosje koriander1 stengel citroengras1 limoen1 kl kerriepoeder4 el droge, witte wi... bekijk recept »
600 g vastkokende aardappelen600 g koolvis (filet, in stukken gesneden)100 g garnalen3 takjes witte selder1 venkelknol300 g wortelen1 ui1.5 el maïszetmeelboter1 el mosterd3 dl room8 dl visfond2 blaadjes laurier1 takje tijm2 el dille (gehakte)zoutpepe... bekijk recept »
2 kg Zeeuwse mosselen1 ui1 teen knoflook1 preiwit2 stengels seldervenkel (1/4)50 g zeekraal200 ml room1 dopje saffraandraadjesboterpeperzout1. Spoel de mosselen goed met stromend water. Doe ze in een mosselpot met een klontje boter en laat ze afgedek... bekijk recept »
400 g zalmfilet (verse)4 plakken gerookte zalm3 venkelknollen1 el dille (gehakt)1 citroen (sap van)scheutje room100 ml droge, witte wijn1 el maïsolie50 g boterpeperzout1. Hak de verse zalm fijn. Meng hem met de dille, peper en een snuifje zout. 2. Le... bekijk recept »
8 scampi's500 g scampistaarten ( koppen en pantsers)1 wortel1 ui1 takje selder1 tomaat0.5 venkelknol1 el tomatenpuree1 el bieslook (gesnipperd)1 el bloem1 kruidentuiltje300 ml witte wijn1 scheutje cognac100 ml roomolijfoliecayennepeperpeperzout1. Sch... bekijk recept »
250 g wortelen250 g rode bieten1 venkelknolhandvol komkommer (een halve)1 sjalot500 g fijne suiker400 ml witte wijnazijn2 kl witte peperkorrels2 laurierblaadjes1 kl allspice (bessen)2 kaneelstokjes1. Pel en snipper de sjalot. Rooster de peper, allspi... bekijk recept »
4 steenbolkfilets (met vel, 150 g elk)300 g risottorijst400 g groene asperges0.5 venkelknol1 sjalot2 teentjes knoflook80 g geraspte pecorino100 ml witte wijn700 ml groentebouillon (warme)olijfolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Sp... bekijk recept »