Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Gemarineerde Vis Met Marokkaanse Kruiden

4 roodbaars- of doradefilets (elke stevige vis is goed) van elk circa 150 gram1 gesnipperde uisap van 1 citroen2 a 4 uitgeperste knoflooktenengemalen witte peper of sambal2 tl. gemalen komijnkwart tl. koenjit2 tl. paprikapoederzout3 el. olijfolie2 el... bekijk recept »

Tongschar op z'n Provençaals

4 tongscharren2 kl venkelzaad1 citroenpeperzoutolijfolie200 ml droge, witte wijn1 aubergine1 venkel1 courgette1 tomaat1 teen knoflookrozemarijn (enkele takjes)tijm (enkele takjes)400 g groene tagliatelle2 el bieslook2 el peterselie2 el basilicum1. Ve... bekijk recept »

Bouillabaisse

400 g visfilet (stevige witte, zeker geen vette vis zoals zalm of tonijn)4 langoustines200 g gemengde zeevruchten (mosselen, octopusjes, sint-jakobsvruchten)2 aardappelen1 gegrilde paprika2 tomaten (in stukken)8 kerstomaten200 ml tomatenpuree (pulp)1... bekijk recept »

Thaise vispapillot

4 visfilets (witte, koolvis of pieterman of schelvis ...)16 venusschelpen1 wortel0.5 groene paprika0.5 rode paprika0.5 venkel1 chilipeper (in ringen)100 g sojascheuten1 bosje koriander1 stengel citroengras1 limoen1 kl kerriepoeder4 el droge, witte wi... bekijk recept »

Stoofpotje met koolvis

600 g vastkokende aardappelen600 g koolvis (filet, in stukken gesneden)100 g garnalen3 takjes witte selder1 venkelknol300 g wortelen1 ui1.5 el maïszetmeelboter1 el mosterd3 dl room8 dl visfond2 blaadjes laurier1 takje tijm2 el dille (gehakte)zoutpepe... bekijk recept »

Saffraansoep met mosselen

2 kg Zeeuwse mosselen1 ui1 teen knoflook1 preiwit2 stengels seldervenkel (1/4)50 g zeekraal200 ml room1 dopje saffraandraadjesboterpeperzout1. Spoel de mosselen goed met stromend water. Doe ze in een mosselpot met een klontje boter en laat ze afgedek... bekijk recept »

Blinde vinken van zalm

400 g zalmfilet (verse)4 plakken gerookte zalm3 venkelknollen1 el dille (gehakt)1 citroen (sap van)scheutje room100 ml droge, witte wijn1 el maïsolie50 g boterpeperzout1. Hak de verse zalm fijn. Meng hem met de dille, peper en een snuifje zout. 2. Le... bekijk recept »

Bisque van scampi's

8 scampi's500 g scampistaarten ( koppen en pantsers)1 wortel1 ui1 takje selder1 tomaat0.5 venkelknol1 el tomatenpuree1 el bieslook (gesnipperd)1 el bloem1 kruidentuiltje300 ml witte wijn1 scheutje cognac100 ml roomolijfoliecayennepeperpeperzout1. Sch... bekijk recept »

Zweedse pickles

250 g wortelen250 g rode bieten1 venkelknolhandvol komkommer (een halve)1 sjalot500 g fijne suiker400 ml witte wijnazijn2 kl witte peperkorrels2 laurierblaadjes1 kl allspice (bessen)2 kaneelstokjes1. Pel en snipper de sjalot. Rooster de peper, allspi... bekijk recept »

Op het vel gebakken steenbolk met risotto

4 steenbolkfilets (met vel, 150 g elk)300 g risottorijst400 g groene asperges0.5 venkelknol1 sjalot2 teentjes knoflook80 g geraspte pecorino100 ml witte wijn700 ml groentebouillon (warme)olijfolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Sp... bekijk recept »

Pagina 100 van 100