1000 recepten voor witte bonen
2 sjalotten 1 teen knoflook 2 el olie 250 g gesneden snijbonen (zak 250 g) 1 tl gedroogd bonenkruid 400 g cannellinibonen (blik 400 g) 50 g gedroogde cranberry's (zak 250 g)1. Snijd de sjalot in dunne ringen en de knoflook ... bekijk recept »
2 el olie 1 ui (gesnipperd) 1 teentje knoflook (gesnipperd) 1 blik kidneybonen ((400 g), uitgelekt) 1 gedroogde chilipepertje (verkruimeld) 100 g witte kaasblokjes (verkruimeld) ½ zakje verse peterselie ... bekijk recept »
150 g gedroogde witte bonen (pak 500 gram) 3 stengels bleekselderij (in stukjes) 2 uien 5 tenen knoflook 4 takjes rozemarijn (bakje 15 g) 4 el olijfolie 5 roma tomaten (bak 750 g) 500 g winterpeen (geschild) 2... bekijk recept »
25 g boter 2 uien (in ringen) 150 g Zeeuws spek ((vleeswaren), in reepjes) 1 blikje tomatenpuree (70 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 kippenbouillontablet 4 kruidnagels 1 laurierblad 1/2 tl nootmuskaat (gema... bekijk recept »
50 g roomboter 4 uien (in halve ringen) 1 pakje zuurkool (500 g) 1 theelepel kaneel 200 ml bier 3 appels ((Elstar of Jonagold), geschild) 1 blik witte bonen (800 g)1. Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft va... bekijk recept »
1 potje witte bonen (330 g) 1 eetlepel rode-wijnazijn 3 eetlepels olijfolie ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 2 sjalotten 2 zakjes tonijn naturel (tuna with a twist, a 85 g) 4 ansjovisfilets1. Bonen in vergiet onder ko... bekijk recept »
2 uien 2 eetlepels olie 700 g winterwortels 2 cm verse gember 1 liter groentebouillon (van blokjes) ½ bakje stoneleeks (a 6 stuks) 1 potje witte bonen (360 g) 1 bruin stokbrood boter1. Uien pellen en snipperen. In ... bekijk recept »
6 sneden bruin casinobrood 9 eetlepels olijfolie 1 theelepel molenzout (pak a 500 g) 1 blik reuzen witte bonen (425 g) 6 tomaten 1 zak ijsbergsla met frisée (200 g) 2 bakjes fruits de mer (vis, a 150 g) 2 eetlepels w... bekijk recept »
500 g winterpeen 2 uien 3 el olijfolie 2 tl gedroogde tijm 1 teen knoflook 660 g witte bonen (potje à 330 g) 300 g kipfilet1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peen en snijd in de breedte doormidden en in de lengte in vieren. ... bekijk recept »
200 g bloem 1 mespunt zout 50 g witte basterdsuiker 8 g vanillesuiker (zakje) 75 g boter (koud) 1 citroen 4 eieren 500 g gedroogde linzen (pak) 400 g witte chocolade 500 g crème fraîche (beker) 2 el poedersuike... bekijk recept »